Denis Villeneuve: 'Dune 2', kariyerimin en büyük mücadelesi olacak

"Dune"un yönetmeni Denis Villeneuve, "Dune Part 2"nin kariyerinin en zorlayıcı işi olabileceğini ifade etti. Filmin, herhangi bir gecikme yaşanmaması halinde Ekim 2023’te vizyona girmesi planlanıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Frank Herbert’ın kült fantastik-bilim kurgu serisinden beyaz perdeye uyarlanan "Dune" filminin yönetmeni Denis Villeneuve, serinin henüz çekimlerine başlanmamış olan devam filmi için konuştu. Yönetmen, "Dune: Part 2"nin kariyerinin en zorlayıcı işi olabileceğini söyledi.

WebTekno'nun Screen Rant'ten aktardığına göre, ET Canada’ya verdiği röportajda, Oscar Ödülleri’nin hemen ardından, 28 Mart’ta hazırlıklarına başlanacak olan filme dair pek bir detay vermek istemeyen Villeneuve, "Yoğun olacak. Şu an hazırlanıyorum. Pazartesi sabahı, Los Angeles'tan ayrılır ayrılmaz hazırlıklara başlayacağız. Film hakkında hiçbir şey söyleyemem - projeler hakkında onları yaparken konuşmaktan hoşlanmıyorum - ama muhtemelen kariyerimin en büyük mücadelesi olacak, çünkü Birinci Bölüm'den bile daha karmaşık" ifadelerini kullandı. Villeneuve ayrıca ikinci filmin, hikâyenin kötüleri olan Harkonnen hanedanlığına daha fazla odaklanacağını belirtti. 

Villeneuve daha önce yaptığı açıklamalarında ise filmde Zendaya tarafından canlandırılan Chani gibi bazı karakterlerin "Dune: Part 2"de hikâyeyi daha tamamlayıcı rollere sahip olacağını söylemişti. Filmin, herhangi bir gecikme yaşanmaması halinde Ekim 2023’te vizyona girmesi planlanıyor. 

"Dune"un ilk filminin oyuncu kadrosunda Timothée Chalamet, Oscar Isaac, Rebecca Ferguson, Zendaya, Jason Mamoa, Josh Brolin ve Javier Bardem gibi isimler yer alıyor. İlk filmin sonunda Fremenlere katılan Paul’un hikayesi, "Dune: Part 2"de kaldığı yerden devam edecek.