Demirören grubu bölge eklerini kapattı

Medyada yaprak dökümü devam ediyor. Bir süredir küçülmeye devam eden Demirören Medya Grubu, şimdi de bölge eklerini kapattı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Demirören Medya Grubu’nda küçülme devam ediyor. Geçtiğimiz aralık ayında İstanbul matbaasını ve bölge matbaalarını kapatma kararı alarak satışa çıkaran Demirören grubu, şimdi de Hürriyet’in Ankara ve İzmir dışındaki bölge temsilciliklerini kapatıyor. Akdeniz, Çukurova, Bursa ve Afyonkarahisar bölge ekleri yarından itibaren çıkmayacak. Bazı bölgelerde temsilcilerin göreve devam edeceği öğrenilirken, karar çalışanlara yönetim tarafından henüz tebliğ edilmedi.

GÜN SINIRLAMASI YAPILMIŞTI

2022’nin aralık ayında matbaalarını kapatan ve 2023’ün ocak ayında gazetelerin bölge kadrolarında küçülmeye giden Demirören grubu, o dönemde çalışanlarının bir kısmının da işine son vermişti. Bu karardan önce haftanın her günü yayımlanan Hürriyet’in bölge ekleri, kadrolardaki daralmadan sonra belirlenen günlerle sınırlandırılmıştı. Hürriyet’in sadece Ege eki haftanın tamamında çıkarken, Ankara eki haftada 6 gün, Akdeniz eki 5 gün, Çukurova eki 5 gün, Bursa eki sadece hafta sonu, Afyonkarahisar eki de perşembe günleri yayımlanıyordu.

REKLAM, İNTERNET VE GECE KADROLARINDA İŞTEN ÇIKARMA

Bunun yanında Demirören grubunun gazeteleri Hürriyet, Milliyet, Posta, Fanatik ve Vatan’ın bölgelerdeki reklam departmanları da kapatıldı. Demirören Medya Grubu'nda toplam 14 çalışana işlerine son verildiği tebliğ edildi. Ayrıca Posta’nın internet portalında haber koordinatörü ve 6 kişi ile gece ekibinin tamamı, Vatan'da internet ekibinden 4 kişi, Fanatik’te ise 3 kişi işten çıkarıldı.