DEM Parti'nin Ankara adayları Gültan Kışanak ve Öztürk Türkdoğan

DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, MYK kararlarına ilişkin parti genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. Partinin Ankara, Urfa, Antep adayları açıklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Sözcüsü Ayşegül Doğan, Merkez Yürütme Kurulu’nca (MYK) alınan kararlara ilişkin parti genel merkezinde basın toplantısı düzenledi.

Kent uzlaşısının devam ettiği yerler olduğunu belirten Doğan, "Mersin, Akdeniz, Esenyurt kent uzlaşısının sağlanabildiği yerler. Adana ve İstanbul'un bazı ilçelerinde henüz görüşmeler sürüyor. Urfa'da, ki adaylarımız kent uzlaşısı kapsamında belirlenmiş, kent uzlaşısıyla ortaya çıkmış adaylar" diye konuştu.

Partinin Ankara Büyükşehir Eşbaşkan adayları Gültan Kışanak ve Öztürk Türkdoğan oldu.

 

 

Doğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

ADAYLARIMIZI HALK OYLAMASIYLA, EĞİLİM YOKLAMASIYLA, KENT UZLAŞISI KAPSAMINDA BELİRLEDİK: Şişli Kaymakamlığı tarafından bir oyun yasaklandı. Yasaklama gerekçesi bilinmiyor, açıklasınlar gerekçesini eğer gerekçesi Kürtçe değilse yalnızca. Hangi gerekçeyle yaptıklarını açıklamaya davet ediyoruz kendilerini DEM Parti olarak. Öte yandan şunu hatırlatmak istiyoruz, Kürtçeye yönelik tüm baskılara, engellemelere rağmen en çok mülki amirler, kolluk güçleri, mahkemeler, yargıçlar ve savcılar bu ülkede bilirler ki, Kürtçeyi yasaklayarak hiçbir anadili yasaklayarak engelleyemezsiniz. Kitleleri anketlerle okumaya çalışanlardan, meydanlarda açık açık artık hiç hicap duymadan 'Bizi seçmezseniz işte böyle mağdur olursunuz' diye tehdit edenlerden, popülizmi önceleyenlerden, genel merkezlerde sözüm ona birkaç etkili yetkili kişinin belirlediği adayları karşımıza halkın adaylarıymış gibi çıkaranlardan farklı olarak ne yaptık bu yol boyunca; adaylarımızı halk oylamasıyla, eğilim yoklamasıyla, kent uzlaşısı kapsamında belirledik.

HER ŞEYİ AÇIK BİR BİÇİMDE PAYLAŞTIK: 2019 yerel seçimlerine göre yerel yönetimlerde kadın temsil oranı yalnızca yüzde 3. Oysa demokrasinin temel koşullarından birisi eşit temsildir. Emin olun o yüzde 3'ü bizler sağlıyoruz. Yoksa o yüzde 3 de ortaya çıkmayacaktı. Bunca yol kesilmesine, bunca haksızlığa, hukuksuzluğa rağmen 31 Mart merkeziyetçiliğe karşı yerel demokrasinin yeniden güçleneceği bir eşik DEM Parti için. Kent rantının değil kent hakkının kazanacağı bir eşik. Ankara Büyükşehir Belediye Eş Başkan adayımızın durumu bile bir kez daha bu seçimlere hangi koşullarda, nasıl gittiğimizin aslında göstergesi. DEM Parti olarak bu seçim hazırlıklarını işte tüm bunları gözeterek, nerede, nasıl pozisyon alacağımızın yaratacağı sonuçlara aylardır, kesintisiz bir biçimde büyük bir özveri ve gayretle çalışarak ortaya çıkardık. Bugüne kadar sizlere söz verdiğimiz üzere yaptığımız her şeyi açık bir biçimde, aşama aşama olgunlaştıkça, sonuçlandıkça sizlerle paylaştık. Bu süreç böyle devam edecek.

ADANA VE İSTANBUL'UN BAZI İLÇELERİNDE HENÜZ GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR: Kent uzlaşısı sağlanan bazı yerleri de size açıklamak istiyorum. Kent uzlaşısı görüşmeleri devam ediyor, bazı bölgelerde bu uzlaşıya dair yol alınabildi, bazı yerlerde henüz yol kat edilemedi. Bu, yolların tıkalı olduğu, kat edilemediği anlamına gelmiyor, görüşmeler sürüyor. Kent uzlaşısının sağlandığı bazı yerler var. Mesela Mersin, Akdeniz, Esenyurt kent uzlaşısının sağlanabildiği yerler. Adana ve İstanbul'un bazı ilçelerinde henüz görüşmeler sürüyor. Urfa'da, ki adaylarımız kent uzlaşısı kapsamında belirlenmiş, kent uzlaşısıyla ortaya çıkmış adaylar.

 

DEM Parti'nin açıklanan adayları şöyle:

Ankara Büyükşehir Belediye Eşbaşkan Adayları
Gültan Kışanak - Öztürk Türkdoğan

Urfa Büyükşehir Belediye Eşbaşkan Adayları
Celallettin Erkmen- Gülser Yıldırım

Antep Büyükşehir Belediye Eşbaşkan Adayları
Selman Tutumlu

Malatya Büyükşehir Belediye Eşbaşkan Adayları
Abdulvahap Ekim- Sevim Şimşek Bayram

Bursa Büyükşehir Belediye Eşbaşkan Adayları
İhsan Seylan- Bilmez Erboğa

Konya Büyükşehir Belediye Eşbaşkan Adayları
Gülbahar Gündüz- Bülent Kılıç

Kocaeli Büyükşehir Belediye Eşbaşkan Adayları
Hasan Özgüneş- Selda İlgöz Koçyiğit

Aydın Büyükşehir Belediye Eşbaşkan Adayları
Suzan Koç- Naif Kanat

Osmaniye Belediye Eşbaşkan Adayları
Ziver Gümüş- Zilan Karagüzel

Kilis Belediye Eşbaşkan Adayları
Ahmet Üçer- Azize Akoğlu

Elazığ Belediye Eşbaşkan Adayları
Hayrettin Kaya

Adıyaman Belediye Eşbaşkan Adayları
Meryem Ceritli- Bahattin Bilgin

Dersim Belediye Eşbaşkan Adayları
Cevdet Konak- Birsen Orhan

Kocaeli Dilovası Belediye Eşbaşkan Adayları
Mustafa Avcı- Şevin Coşkun

(HABER MERKEZİ)