DEM Partili Hun: Iğdır'da hava kirliliği sürekli hale geldi

DEM Parti Milletvekili Yılmaz Hun, Iğdır'ın son 4-5 yıldır Avrupa'nın en kirli kenti olduğunu söyledi, kanser, KOAH, astım ve üst solunum yolu hastalıklarının bu kirlilikten dolayı arttığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - DEM Parti Iğdır Milletvekili Yılmaz Hun, Iğdır'da yaşanan hava kirliliğinin sağlık sorunlarına yol açtığını söyledi.

AA'nın haberine göre Hun, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Iğdır'ın son 4-5 yıldır Avrupa'nın en kirli kenti olduğunu ifade ederek, kanser, KOAH, astım ve üst solunum yolu hastalıklarının havanın kirliliğinden kaynaklı olarak yoğunlaştığını söyledi.

Ulusal hava indeksi değerlerine göre Iğdır'ın, sarı renkle belirtildiğine işaret eden Hun, "Bu durum Iğdır'ın sürekli havasının kirli olduğunu göstermektedir. Özellikle akşam saatlerinde bu değer en üst değerlere kadar çıkabilmektedir. Kanser ve birçok sağlık sorunlarına neden olan partikül madde yoğunluğu normal değerlerin 5-6 katına kadar çıkabilmektedir" diye konuştu.

Yılmaz Hun, Iğdır'da havanın kirli olmasının nedenlerinden birinin de iki yıldır bitmeyen yol çalışmaları olduğunu kaydederek, "Yeni imar planı, içme suyu ve kanalizasyon çalışmalarından kaynaklı olarak Iğdır, çöp, çamur ve toz bulutuyla kaplanmış durumdadır. Bu durum Iğdır halklarının günlük yaşamını çekilmez hale getirmektedir" dedi. (HABER MERKEZİ)