DEM Partili eşbaşkanlar görüntüleri paylaştı: 'Kayyım hizmet binasına yatak atıp okey masası kurmuş'

DEM Partili eşbaşkanlar, kayyım tarafından yönetilen Şırnak'ın Sırtköy Belde Belediyesi'nin görüntülerini paylaştı. Okey masasının kurulmasına tepki gösteren Eş Başkan Akman, dayanışma çağrısı yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Şırnak'ın İdil ilçesine bağlı 2 bin 150 nüfuslu Sırtköy Beldesi, yerel seçimlerde yüzde 53’lük bir oranla Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) eşbaşkan adayları Halime İlçin ve Fahrettin Akman kazandı. Üç yıllık kayyım yönetimine son verildiği belediye binasında okey masası atıldığı ortaya çıktı.

Kayyımın üç yıl boyunca beldede hiçbir hizmet yapmadığını dile getiren Eşbaşkanlardan Fahrettin Akman, mahallelere yol dahi yapılmadığını ve bu nedenle insanların yüklerini belde merkezinden evlerine kadar sırtlarında taşıdığını söyledi.

'OKEY MASASINI DAĞITTIK'

Mezopotamya Haber Ajansı'nda yer alan habere göre Akman, "Kayyım ve AKP’li başkan belediye binasını kafeye çevirmişti. Binada bulunan bir odada okey masası kurmuştu. Hizmet binası yerine keyif binası yapmışlardı. Biz okey masalarını dağıttık, artık burası hizmet yeri olacak" diye konuştu.

Çalışmaya başlamaları ve projelerini gerçekleştirmeleri için dayanışma ve yardıma ihtiyaçları olduğunu ifade eden Akman, “Bütün belediyelerden dayanışma ve yardım bekliyoruz. Cenaze aracımız yok, damper yok, itfaiye yok. Burada bize bir traktör bırakmışlar o da bozuk. Ancak bütün bu sıkıntılara rağmen burası için güzel projelerimiz var. Örneğin; gençler için yöresel kıyafet atölyesi açacağız. Bu atölyede belde ve bağlı köylerde toplam 18 kişiye iş imkânı vereceğiz. Burada ciddi bir su sorunu var. Altyapı oluşturup su sorununu kısa bir sürede sona erdireceğiz" diye belirtti.

'BİNADA HİZMET ÜRETEN BİR YER GÖREMEDEK'

Eşbaşkan Halime İlçin de, belediye binasına ilk giriş yaptıklarında hizmet ürüten bir yer göremediklerini dile getirdi. Belediyeye okey masası dahi kurulduğunu belirtin İlçin, okey masasını ve kurulan yatakları kaldırttıklarını, oluşturulan bu bölümü kütüphaneye dönüştüreceklerini söyledi.

“Gençlerimizin akademik anlamda gelişimini istiyoruz. Buradan İdil yoluna 3 km, ancak halkımız buradan oraya yürüyerek gidiyorlar. Biz bunun için ücretsiz servis tutacağız” diyen İlçin, bütçelerinin az olması nedeniyle projelerini hayata geçirmek için destek beklediklerini dile getirdi.

(HABER MERKEZİ)

Etiketler kayyım şırnak idil