DEM Parti'li Boz, Bakan Yerlikaya'ya Muş’ta etkili olan yağışları sordu

DEM Parti Muş Milletvekili Sümeyye Boz, Muş’ta etkili olan kar ve tipi sebebiyle 27 köy yolunun ulaşıma kapandığını belirterek konuyu Meclis gündemine taşıdı.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - DEM Parti Muş Milletvekili Sümeyye Boz, verdiği soru önergesinde bir haftadır etkili olan sağanak ve kar yağışının Muş’ta yaşamı olumsuz etkilediği ve yurttaşların zor durumda kaldığını belirterek, İçişleri Bakanı Ali Yerlikayaya, "Bakanlığın konuyla ilgili çalışmaları ve girişimleri nelerdir?" diye sordu.

Sümeyye Boz, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde şu ifadeleri kullandı:

"22 Mart 2024 tarihinde Muş’ta sağanak yağış sebebiyle Muş ovası ve tarım arazilerinin sular altında kaldığı basına yansımıştır. Hasköy ilçesinde ise tekstil atölyesinin, ev ve okul yolları ile bazı caddelerin sular altında kaldığı aktarılmıştır. Ayrıca Muş’ta etkili olan kar ve tipi sebebiyle 27 köy yolunun ulaşıma kapandığı açıklanmıştır."

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'ya şu soruları yöneltti:

"Son bir haftadır etkili olan sağanak ve kar yağışının Muş’ta yaşamı olumsuz etkilediği ve yurttaşların zor durumda kaldığı Bakanlığınızın bilgisi dahilinde midir?

Tarım arazilerinin su altında kalması sebebiyle zor durumda olan çiftçilere ilişkin Bakanlığınızın aldığı tedbirler nelerdir?

Tarım arazilerinin su altında kalması sebebiyle zor durumda olan çiftçilere Bakanlığınızın desteği olacak mıdır?

Son bir haftadır etkili olan sağanak ve kar yağışının Muş’ta yaşamı olumsuz etkilememesine ilişkin Bakanlığınızın çalışmaları ve girişimleri nelerdir?

Muş’ta etkili olan kar ve tipi sebebiyle 27 köy yolunun ulaşıma kapanmasına ilişkin Bakanlığınız adım atmış mıdır? 27 köy yolu ulaşıma açılmış mıdır?"