DEM Partili Ahmet Gün cinayetinde iki kişi daha tutuklandı

Uludere'de DEM Parti yöneticisi Ahmet Gün'ün öldürülmesi soruşturmasında aranan korucu Sıddık Babat ile oğlu Abubekir Babat'ın tutuklandığı ortaya çıktı. Diğer Zanlı Ömer Yarar ise hala aranıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Şırnak Uludere'de Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nin (DEM Parti) Şenoba Belediye Meclis üyesi ve parti yöneticisi Ahmet Gün'ün öldürülmesine ilişkin soruşturma devam ediyor. 

Artı Gerçek'ten Rojhat Abi'nin haberine göre cinayete ilişkin emekli korucu Enver Babat'ın 20 Aralık'ta tutuklanmasının ardından, aranan üç zanlıdan korucu Sıddık Babat'ın 29 Aralık’ta, oğlu Abubekir Babat'ın ise 5 Ocak'ta teslim olduğu ve tutuklandığı ortaya çıktı. Diğer zanlı Ömer Yarar ise bir aydır aranıyor.

'KATLETMEK AMACIYLA GİDİLDİĞİ ORTADA'

Gün ailesinin avukatı Özüm Vurgun, tutuklanan üç sanığın çelişkili ifadeler verdiğine dikkat çekti: "İfadelerde Ahmet Gün ve oğlu Abdurrahim Gün’ün kendilerine saldırdığını, diğer ifade de ‘niye ağaç kesiyorsunuz?’ diye sormaya gittiklerini ifade etmişler. İfadeler çelişki barındırıyor. Bunların doğru olmadığını Ahmet Gün’ün otopsi raporu, oğlu Abdurrahim Gün’ün vücudundaki yaralar ve ayağından vurulması bize net bir şekilde gösteriyor. Ayrıca Ahmet Gün’ün tüfeğinden ateş ettiğine dair ifade var. Ama Ahmet Gün’ün silahından çıkan mermi veya kovan yok."

Ahmet Gün’ün otopsi raporunda herhangi bir arbede bulgusuna rastlanmadığının altını çizen Vurgun şöyle devam etti: "Ahmet Gün’ün otopsi tutanağında vücudunda darba bağlı herhangi bir kızarıklık dahi yok. Yani arbede olmamış. Direkt başından mermi girişi var. Bu da hukukta infaz anlamına gelir. Ayrıca Ahmet Gün katledilmeden önce oğlu Abdurrahim Gün her iki ayağından vuruluyor. Bir ayağından kalaşnikof diğer ayağından ise tabanca mermisi ile vurulmuş. Tutuklanan 4 kişi de farklı senaryolar oluşturmuş. İfadelerdeki 'kavga ettik, tartıştık ve bize silah çektiler' gibi bir olay ortada yok. Çok net bir şekilde birden fazla silahla oraya gidildiği ve konuşmak amacıyla gidilmediği, katletmek amacıyla gidildiği ortadadır."

Ne olmuştu?

Ahmet Gün, oğlu Abdurrahim Gün ile birlikte 11 Aralık'ta Şenoba'da silahlı saldırıya uğradı. Taloka köyü kırsalında düzenlenen saldırıda Ahmet Gün hayatını kaybetti, oğlu Abdurrahim Gün ise yaralı olarak kurtuldu. Yanlarında bulunan Mahmut Gün ise yara almadan kurtuldu.

Saldırı sonrası Uludere Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında emekli korucu Enver Babat (60), Ömer Yarar ile korucu Sıddık Babat ve oğlu Ebubekir Babat hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Emekli korucu Enver Babat 11 Aralık’ta gözaltına alındı ve "kasten öldürme” suçundan tutuklandı. (KAYNAK)