Ahmet Gün'ün öldürüldüğü saldırının tanığı: Korucular saldırdı

DEM Parti Şenoba Belde Belediye Meclis üyesi Ahmet Gün’ün öldürüldüğü saldırıdan yara almadan kurtulan yeğeni Mahmut Gün olayı anlattı: "Keleş ile ateş etti."

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Şenoba Beldesi kırsalında bulunan Taloka köyünde, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Şenoba Belde Belediye Meclis üyesi ve parti yöneticisi Ahmet Gün ile oğlu Abdurrahim Gün, dün silahlı saldırıya uğradı. Baba Gün, olay yerinde hayatını kaybederken, oğlu Abdurrahim Gün yaralandı. Oğul Gün, tedavi için Diyarbakır'da bulunan Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı.

'BASTONUYLA YÜZÜNE VURDU'

Saldırı sırasında olay yerinde bulunan ve yara almadan kurtulan Ahmet Gün’ün yeğeni Mahmut Gün, yaşananları anlattı. Mezopotamya Haber Ajansı'ndan Ömer akın'ın haberine göre olaydan bir gün önce amcası ve kuzeniyle birlikte kışlık odun toplamak için konuştuklarını aktaran Mahmut Gün şöyle dedi:

"Sabah kalkıp eşyalarımızı hazırladık. Odun toplamak için kendi köyümüz olan Taloka köyüne gittik. Bir süre odun topladıktan sonra çayımızı demleyip kahvaltı yapmaya başladık. Kahvaltı yaparken bir araç geldi. İçinde Enver Babat, Ömer Yarar, Sıddık Babat ve oğlu Ebubekir Babat vardı. Saat 10.30 sularıydı. Araç biraz uzağımızda durdu. Sıddık Babat, aracın içinden bize bağırıp ‘Eşyalarınızı toplayıp hemen buradan gidin’ dedi. Biz de yanlarına gittik. Yanlarına gidince Sıddık Babat’ta kalaşnikof, Enver Babat’ta ise tabanca olduğunu gördük. ‘Burası bizim köyümüz, neden gidelim?’ diye sorduk. Enver Babat, küfür edip, ‘Defolun gidin’ dedi. Enver Babat, küfür ettikten sonra bastonuyla kuzenim Abdurrahim Gün’ün yüzüne vurdu."

‘KORUCU SIDDIK BABAT KELEŞLE SALDIRDI’

Gün şöyle devam etti: "Farklı bir durum yaşanmasın diye hemen silahı olan Sıddık Babat ve Enver Babat’ı tuttuk. Bu esnada Sıddık Babat’ın oğlu Ebubekir Babat ve Ömer Yarar da saldırmaya başladı. Sıddık Babat elimizden kaçtı. Kaçar kaçmaz da keleş ile ateş etti. İlk olarak kuzenim Abdurrahim yaralandı. Ben de ona bakmak için yanına gittim, sonra Ahmet amcamın da yerde yattığını gördüm. Ömer Yarar araçla, diğerleri de yaya olarak oradan kaçtı."

Enver Babat ve Sıddık Babat’ın korucu olduğunu ifade eden Gün, ellerindeki silahların da korucu silahı olduğunu kaydetti. Saldırının nedeninin birkaç ay önce aralarında yaşanan kavgayla alakalı olduğunu söyleyen Gün, saldırıya dair şimdiye kadar sadece bir kişinin gözaltına alındığını belirtti. (HABER MERKEZİ)

 

 

Etiketler gün şırnak korucu