DEM Parti'den Şırnak tepkisi: 'Adın tarihe 'Hırsız Mehmet' diye geçecek'

Şırnak'taki seçim sonuçlarına ve 'taşıma oy'a tepki gösteren DEM Partililer, AK Partili Mehmet Yarka'ya, "Halkın yüzüne nasıl bakacaksınız? Adın 'Hırsız Mehmet Yarka' olarak tarihe geçecek" dedi. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Şırnak İl Örgütü, dün gerçekleşen seçimlere ilişkin parti binası önünde açıklama yaptı. Açıklamaya, DEM Parti Şırnak Milletvekili Zeki İrmez, Barış Anneleri Meclisi, Özgür Kadın Hareketi (TJA) aktivistleri ve halk katıldı. 

Mezopotamya Ajansı'nın aktardığına göre açıklamaya katılan yurttaşlar, sık sık, “Hırsız başkan istemiyoruz” ve “Direne direne kazanacağız” sloganları attı.

Açıklamada ilk olarak konuşan DEM Parti Şırnak İl Eşbaşkanı Nurcan Altürk, dün gerçekleşen seçimin hukuksuz olduğunu belirterek, “Bizler DEM Parti olarak bu seçimleri kabul etmiyoruz. Halkımız da kabul etmiyor. Bu seçimlerin hiçbir meşruiyeti yok. Farklı kentlerden taşınan asker ve polislerin oylarıyla kentimizin kaderi değiştirilmek istendi. Bunu kabul etmiyoruz” dedi.

‘TARİHE HIRSIZ OLARAK GEÇECEKSİNİZ’ 

Ardından konuşan DEM Parti Şırnak Belediyesi Eşbaşkan Adayı Berivan Kutlu, “Bu seçimlerde Şırnak halkı kazandı. Halkımızı kutluyorum. Bütün dünyanın gözü önünde Şırnak halkı 7’den 70’e kendi iradesine ve partisine sahip çıktı” diye konuştu.

AK Parti’nin “taşıma oylarına” dikkat çeken Kutlu, “Aylardır Şırnak halkı, partisi için çalışıyordu. Bu durum zorlarına gitti. Hırsız ve talancılardan hazırladıkları paket oyları dün kullandılar. İnsan hırsızlık yapınca yüzü kızarır. AKP İl Başkanı İbrahim Erkal ve Mehmet Yarka’ya sesleniyorum; Nasıl halkın arasına çıkacaksınız. Şırnak halkının yüzüne nasıl bakacaksınız? Yüz kararları. Halkın iradesini çaldınız. Mehmet Yarka’nın adı ‘hırsız Mehmet Yarka’ olarak tarihe geçecek. Halk iradesinin hırsızı Mehmet Yarka, sen Şırnak halkının iradesi olamazsın. Rezil bir kayyımsın” diye belirtti. 

‘SEÇİMİ ŞIRNAK HALKI KAZANDI’ 

DEM Parti Şırnak Belediyesi Eşbaşkan Adayı Turan Saltan ise, “Bu seçimi Şırnak halkı kazandı. Yaptığımız tespitlere göre 35 sandıkta sadece sandık görevlisi arkadaşlarımızın oyu var. Tek bir Şırnaklının oyu yok. Bu nedenle bugün Şırnak halkı içine giremiyorlar. İlk kayyımı Şırnak Belediyesi'ne atadılar. Bu saatten sonra mücadelemize devam edeceğiz. Birliğimizi sürdüreceğiz. Bütün Şırnak halkına teşekkür ederim” ifadelerini kullandı. 

‘SEÇİMLERİ TANIMIYORUZ’ 

Son olarak konuşan DEM Parti İl Eşbaşkanı Abdullah Güngen, seçimin önemine değindi. Güngen, “Bugün bütün Botan halkı için tarihidir. Hırsızlar, ahlaksızlar için de kara bir gündür. Halkımızın emeği önünde eğiliyoruz. Alın terinizle kazandınız. Bütün dünya Şırnak'ta yapılan ahlaksızlığı ve hırsızlığı gördü. Botan halkı yıllardır bu zulüm ve hukuksuzluğun altında yaşıyor. Zulümlerini ne kadar artırırlarsa artırsınlar bu halk boyun eğmeyecek. Çünkü bu kent kahramanların kentidir. Şırnak halkı, kendi iradesine sahip çıktı. Bizler sadece siyasi bir partiye değil devletin her türlü mekanizmasına karşı mücadele ettik. Dünkü görüntüleri herkes gördü. Farklı kentlerden gelip Şırnak halkının iradesini gasp etmek, kayyımdır. Şırnak seçimlerini tanımıyoruz. Hukuki mücadelemiz devam edecek” şeklinde konuştu.

(HABER MERKEZİ)