DEM Parti halk buluşmaları başlattı: İktidarın başı seccadede aklı hilede

DEM Parti, halk buluşmaları ile seçim çalışmalarını sürdürüyor. Eş Genel Başkan Bakırhan, taşımalı seçmen konusunda, "Bunların başı seccadede aklı hilede" diye konuştu.

Fotoğraf: MA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Tülay Hatimoğulları, 31 Mart yerel seçimleri kapsamında iki koldan halk buluşmalarına başladı. Hatimoğulları'nın ilk durağı Ardahan, Bakırhan'ın ise Hakkari Şemdinli oldu. Eş Genel Başkanlar bir ay boyunca sahada olacak ve halk buluşmalarına katılacak. 

'BİR DEVLET MEMURUNA İRADENİZİ TESLİM ETTİLER'

MA'nın haberine göre, Şemdinli'de halk buluşması ve büro açılışına katılan Bakırhan, 31 Mart seçimlerinde kayyımları göndereceklerini vurgulayan Bakırhan, "Kürtleri kabul etmeyenler, Kürtçeye 'bilinmeyen ya da X' diyenlere Şemzînan halkı cevap vermelidir" dedi. 

"Bizim mücadelemiz var olma mücadelesidir" diyen Bakırhan, "Türkiye’nin dört bir yanında sokağa çıkan parti temsilcileri Kürt kelimesini ağızlarına bile alamıyorlar. Bu ülkede 30 milyon Kürt yaşıyor, Kürt halkı bugüne kadar diğer halklara ihanet etmemiş bir halktır. Bu halk yüzyıllardır kendi ülkesinde, toprağında insanca yaşamak istiyor" dedi. 

'2 BİN KAÇAK SEÇMEN GETİRDİLER'

Bakırhan, şunları söyledi: "Bir dönem önce kayyım atadılar. Sizin iradenizi yok saydılar. Bir tane devlet memuruna sizin iradenizi teslim ettiler. Ne oldu? Hizmet yok, meralar yok, Kürtler ötekileştirildi. Sonraki seçimde halkı kandırarak, tehdit ederek küçük oy farkıyla belediyeyi aldılar. Şimdi siz değerli halkımızın iradesini tekrar gasp etmek için kaçak seçmen kaydırmışlar. Bunların başı seccadede, aklı hilede. Buraya 2 bin kaçak seçmen getirdiler. Aksaraylı, Amasyalı getirirmişler. Sonra diyecekler ‘biz seçimi kazandık.’ Bu hileli bir seçimdir ve ağzınızdan, burnunuzdan gelir. AKP’lilere sesleniyorum; sizin vicdanınız kaçak seçmenlerle Şemzînan Belediyesini almaya el veriyor mu? Siz bu kayyımcı zihniyete, bu hırsız zihniyete nasıl oy vereceksiniz? Emin olun durumumuz kudretlidir. Kürt'ü yok sayanlara, cezaevinde çürütenlere 31 Mart’ta genciyle ve kadınıyla ders vereceğiz."

Bakırhan ardından Yüksekova'ya geçti.

HATİMOĞLULLARI: ARDAHANLI ARDAHAN’A GERİ GELECEK

Tülay Hatimoğulları ise, partisinin yerel seçim startını Ardahan Göle'de Haptan Kent Meydanı’nda verdi. Hatimoğulları, "Bizler DEM Parti olarak bize bu ülkede siyaseti dar etmek isteyen başta iktidar olmak üzere onun ortakları olmak üzere DEM buradadır diyoruz. Tutuklamalarınıza rağmen DEM Parti buradadır. Biz burada kazanacağız. Halk, kadın, ekolojik ve demokratik belediyeciliğinin eşbaşkanlarımız Göle halkına göstereceklerdir. Göle halkını seçimden seçime hatırlayanlara Ardahan’ı seçimden seçime hatırlayanlara kendilerini burada seçtirip Ankara’ya gittiklerinde geriye dönük Ardahan halkı Göle halkı acaba neler çekiyor? Nelere ihtiyacı var, diyor mu? Demiyor. Bunu sormayanlara asla oy vermeyeceğiz. Göle Türkiye’nin iklim olarak belki en soğuk kenti ama bu sıcak karşılamanızdan dolayı sizlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

AK Parti’nin Ardahan ve Göle’de turizmi, tarımı ve hayvancılığı bitirdiğini vurgulayan Hatimoğulları, “Hayat pahalılığı zaten ortada. Zaten mazota her gün zam var. Zaten hayvan yemleri her gün zamlanıyor. Bu koşullarda burada insanlar geçimlerini zar zor sağlıyorlar. Göle’yi unutmuşlar. Bu soğuk kış koşullarında insanlar ne yer ne içer acaba burada bir fabrika kurmak gerekir mi? Acaba hayvansal değerlerin değerlendirilmesi için kooperatifler kurmak gerekir mi? Kimsenin aklına gelmiyor. Ama DEM Partinin aklına geliyor. Eşbaşkanlarımız önümüzdeki dönemde bu projeleri hayata geçirecek. Yapacakları ilk iş hayvancılığı kalkındırma ve bu konuda kooperatifleştirmek olacak. Aç olan insan yaşayamaz. Aç olan insan göçe zorlanır. Burada bulunan insanların beş katı göç etmiş durumda. Ardahanlı Ardahan’a geri gelecek” diye konuştu. 

(HABER MERKEZİ)