DEM Parti Bursa'dan 'kent uzlaşısı' çağrısı

DEM Parti Bursa, partileri 'kent uzlaşısı'yla birleşmeye davet etti. Yerel seçimler Komisyonu Eş Sözcüsü Ceylan Erol Erdoğan, kent uzlaşısı çatısı altında bir aday olursa destekleyeceklerini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

Pelin Akdemir

BURSA - DEM Parti Bursa il örgütü, 31 Mart yerel seçimlere yönelik partinin il binasında açıklamada bulundu. DEM Parti Bursa yerel seçimler komisyonu Eş Sözcüsü Ceylan Erol Erdoğan, yerel seçim aday adaylık sürecinde 100'ün üzerinde başvuru aldıklarını söyledi. Kent uzlaşısı çatısı altında bir aday olursa destekleyeceğini yoksa kendi adaylarını açıklayacağını söyleyen Erdoğan, "Bursa'da bulunan tüm demokratik kitle örgütleri ve STK’larla onların da yapmış olduğu çalışmalarla birlikte Bursa Kent uzlaşısı altında ortaklaştırmak istiyoruz. Gelin bu kenti hep birlikte yönetelim" dedi.

'ALTERNATİF ANLAYIŞIN BÜYÜTÜLMESİ İÇİN ROLÜMÜZÜ OYNAYACAĞIZ'

Erdoğan, kent uzlaşısı çağrısında, şunları söyledi:

"Kürt sorununda demokratik çözümün devre dışı bırakıldığı dönemlerde toplum üzerinde şiddet ve baskı politikaları yürütülmüştür. Bunun sonucu ve yansıması da toplumsal siyasal ekonomik ve ekolojik krizler olmuştur. Mart 2024 seçimleri iktidarın hukuksuz ve keyfi bicimde oluşturduğu kayyım rejimine güçlü bir cevap vermenin yolu ve yöntemi kent uzlaşısı perspektifidir."

Bursa'da bulunan demokratik kurumlara ve STK'lara çağrıda bulunan Erdoğan, "Emek ve Özgürlük İttifakının tüm bileşenleri olmak üzere yerel yönetimleri bir rant dağıtma merkezi haline getiren anlayışın karşısında halkçı, ekolojik, kadın özgürlükçü çizginin biçim verdiği bir yerel yönetim anlayışını ve bu çizgiyi benimseyen tüm toplumsal, siyasal dinamiklerle güçlendirecek, ortak- kolektif bir alternatif anlayışın büyütülmesi için rolümüzü oynayacağız. Kimsenin şüphesi ve kuşkusu olmasın ki halkımızın çıkarına olmayan tek bir denklemin bile kurulmasına izin vermeyeceğiz. Gelin bu kenti 'kent uzlaşısı' altında hep birlikte yönetelim" dedi.

Etiketler dem parti bursa