Davutoğlu’na partisinden cumhurbaşkanı aday belirleme sürecinde tam yetki

Gelecek Partisi Parti Yönetim Kurulu, cumhurbaşkanı adayının belirlenmesi ve partinin seçime gireceği ittifak modeli için partinin lideri Ahmet Davutoğlu’na tam yetki verdi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Gelecek Partisi Yönetim Kurulu, Genel Başkan Ahmet Davutoğlu’nun başkanlığında bir araya geldi. 100 kişiden oluşan yönetim kurulu, Gelecek Partisi Genel Merkezi’nde eksiksiz olarak toplantıya katıldı.

Toplantının ana gündemi 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimleri olduğu öğrenilirken, Gelecek Partisi’nin en üst karar organı olan Parti Yönetim Kurulu (PYK), cumhurbaşkanı adayının belirlenmesi süreci ve Gelecek Partisi’nin nasıl bir ittifak modeli içinde yer alacağı ile milletvekili aday listelerinin oluşturulmasına dair görüşmeleri yürütmesi için Genel Başkan Ahmet Davutoğlu’na tam yetki verdi. Böylelikle Gelecek Partisi’nde seçim süreci yönetim kurulundan çıkan karar sonrası resmen başlamış oldu.

İYİ PARTİ KURULLARI TOPLAYACAK

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu ise yaptığı açıklamayla seçimlere ilişkin parti organlarını işaret etmiş, “Adaylık tartışmasının isimler üzerinden masanın üzerinde olduğu bir aşamada, mutlaka yetkili kurullarımızı toplayacağız. Bu, Sayın Genel Başkanımızın en başından beri hassasiyet gösterdiği bir konu. Değerlendirmemizin ardından da İYİ Parti kararını net bir şekilde ortaya koyacaktır" ifadelerini kullanmıştı. (DUVAR)