Davutoğlu ve Babacan'dan Kartal Cemevi Başkanı'na 'geçmiş olsun' mesajı

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu ve DEVA Partisi lideri Ali Babacan saldırıya uğrayan Kartal Cemevi Başkanı Selami Sarıtaş için sosyal medya hesaplardan paylaşımda bulundular.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Alevi Vakıfları Federasyonu 2. Başkanı ve Kartal Cemevi Başkanı Selami Sarıtaş’a önceki akşam evinin önünde gerçekleştirilen saldırıyla ilgili sosyal medya hesabından "geçmiş olsun" mesajı paylaştılar.

"Karanlık eller, yine kirli oyun peşinde" diyen Davutoğlu paylaşımında, "Sn. Selami Sarıtaş’a evinin önünde yapılan saldırıyı kınıyor, kendisine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Birliğimizi, beraberliğimizi bozamayacaksınız" ifadelerini kullandı. 

'BU TOPRAKLARDA ÖZGÜRCE BİR ARADA YAŞAYACAĞIZ'

Babacan ise Alevi toplumuna dönük saldırıların arttığını gördüğünü belirterek, "Dün hedef olan Kartal Cemevi Başkanı Selami Sarıtaş’a geçmiş olsun diliyorum. Bu saldırılar amacına ulaşamayacak. Eşit olacağız ve bu topraklarda özgürce bir arada yaşayacağız" dedi.

NE OLMUŞTU?

Alevi Vakıfları Federasyonu (AVF) İkinci Başkanı ve Kartal Cemevi Başkanı Selami Sarıtaş'a önceki akşam evinin önünde kimliği belirlenemeyen kişiler tarafından saldırı düzenlendi. Sarıtaş'ın sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. Geçtiğimiz hafta da Ankara'da Şah-ı Merdan Cemevi, Batıkent Serçeşme Cemevi, Tuzluçayır Ana Fatma Cemevi, Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı ve Gökçebel Köy Derneği’ne saldırı düzenlenmişti. (HABER MERKEZİ)