Davutoğlu: Seçimlerden önce Türkiye'den çıkarılan 15 milyar dolar geri getirildi

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, grup toplantısında, "Seçimlerden önceki 3 ayda 15 milyar 905 milyon dolar Türkiye'den çıkarıldı. Seçimler bitince 15 milyar 575 milyon dolar geri geldi" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Saadet Partisi ve Gelecek Partisi'nin Meclis'teki ortak grup toplantısında konuşan Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, gündeme yönelik açıklamalarda bulundu.

Davutoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

SOYLU'NUN BATAKLIĞINDAN YERLİKAYA KAHRAMANLIK HİKAYESİ YAZDI: 26 Mayıs 2021 tarihinde Gelecek Partisi kurucuları ve yöneticileri olarak Meclis önüne beyaz gömleklerle geldik. Neden mi? Ondan bir müddet önce devletin yetkililerinin "organize suç örgütü" olduğunu ilan ettikleri Sedat Peker'in iddiaları sonrasında İçişleri Bakanı'nın istifasını ve soruşturmaların açılmasını temin etmek için geldik. Eski bir başbakan olarak Meclis önünde itildik, tartaklandık. Meclis'e sokulmadık. Ama elhamdülillah bugün Meclis'teyiz. Mafya liderinden maaş alan milletvekilleri, ihaleler, marinaya çökmeler, devletin zengin ettiği kişiler, kan emici, hazine soyucu bir güruh... İçişleri Bakanı televizyonlara çıktı, cevap vermek yerine "Davutoğlu şunları şunları yapacaktı, bir grup arkadaş onu indirdik" dedi. Mesele şahsi bir mesele değil. O günün içişleri bakanı o iddiaları yaparken Sayın Cumhurbaşkanı sustu, MHP Genel Başkanı koruması altına aldı. O bakan 2 yıl daha görev yaptı. Seçimden sonra yeni bir bakan geldi ve o iddialar doğruymuş gibi ve sanki başka bir hükümet gelmiş gibi eski bakanın kadrolarının üzerinden silindir gibi geçti. Bir bakanın oluşturduğu bataklık üzerinden başka bir bakan kahramanlık hikayeleri yazdı. Cumhurbaşkanı aynı cumhurbaşkanı, iktidar aynı iktidar, ittifak aynı ittifak. 

15 MİLYAR DOLAR TÜRKİYE'DEN ÇIKARILDI: Seçimlerden önceki 3 ayda 15 milyar 905 milyon dolar Türkiye'den çıkarıldı. Seçimler bitti, bu düzenin devam edeceği görülünde 15 milyar 575 milyon dolar geri geldi. Eğer bir değişiklik olsaydı o dolarlar gelmeyecekti. Şimdi torba yasada diyorlar ki götürdüğünüz paraları geri getirebilirsiniz, sizden vergi almayacağım.

SARRAF'I YAKLAŞTIRMAYIN DEDİM: Her yeri bir saadet zinciri almış. Yüreğim yandı izlerken. Güzellik salonu zinciri.. Nereden geliyor bu para? Rıza Sarraf'la sen de resim çektirirsen o da saçına dolar dolayıverir. "Yaklaştırmayın bu adamı, Türkiye'nin başına bela olacak" demiştim. Bizim olduğumuz yerde yolsuzluk olmaz. Kamuoyunun tanıdığı meşhur futbolcular... Yüzde 2 binlere varan faizler ya... Bu paraları alanlar da güzellik merkezi açanlar da devletimiz, bayrağımız, ezanımız diyor. Artık bunları söyleyene millet şüpheyle yaklaşıyor. Siyasi destekli soygunlar var arkadaşlar, bunun adını koyalım. Bunlar ihale değil, soygun.

ŞİMDİ MAOCU BİR ÇETEYİ FİNANSMANLA MEŞGUL: Bir müptezel var, hepiniz bilirsiniz. Bu kişi, birtakım örtülü operasyonlarda kullanıldı, sonra gözden düştü. Şimdi Maocu bir çeteyi finansmanla meşgul, Ethem Sancak. Tank palet fabrikasının önce yüzde 49'unu Katar'a sattı, yüzde 50,1'ini de 480 milyon dolara sattı. Talip Öztürk'e, yine yakınlardan birisine. Ne yaptı da 480 milyon doları aldı bu vatandaş?

OTORİTER YOLSUZLUK DÜZENİ: Siyaset destekli soygun düzenine son vermek lazım. Otoriter yolsuzluk düzeni adını koyduk buna. Bir kişi, bir grup karar verecek mi bu düzen sürebilirsin. Tablonun bir tarafından dolarla istif yapanlar, yüzde 2 binlik faizlere para yatıranlar, KKM ile bir eli yağda bir eli balda yaşayanlar, diğer tarafında 5 bin iş gücünü doldurmasına rağmen hakları verilmeyen yüz binlerce EYT'li. Emekliye 5 bin lira verecek, burnundan getiriyor. Biz baskı yapmasak hiç birini vermeyecek.

BABAMIN ÖLÜM HABERİ GELDİĞİNDE ERDOĞAN'LA MASADAYDIM, KALKMADIM: Babamın vefat ettiği kazayı geçirdiği gün ben Sayın Erdoğan'la masa başındaydım. Allah şahit, babamın ölüm haberi gelmesine rağmen masadan kalkmadım işim bitene kadar. Biz bir ideal için bunları yaptık ama şimdi hepimizi bir sınav bekliyor. Bu muydu bütün o neslin çektiği çileler. Bu muydu Necip Fazıl'ın "Büyük Doğu" ideali, Akif'in "Asım nesli"? Bugün Gönenli Mehmet Efendi gelse hepsini sopayla kovalardı camiden. Kefene girdiğimizde, imtihana çekildiğimizde ne diyeceğiz? (HABER MERKEZİ)