Datça'da elektrik kesildi, şirket trafoyu 'soğutma' önlemi aldı: Vantilatör

Yazın nüfusu katlanan Datça'da aşırı sıcaklarda tüketimin artması nedeniyle elektrik kesintileri yaşanıyor. Sosyal medya kullanıcıları dağıtım şirketinin trafolar için vantilatörlü önlemini paylaştı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Muğla'nın en önemli turizm merkezlerinden Datça'nın nüfusu yaz aylarının gelmesiyle birlikte yine katlandı. 

Afrika sıcaklarının gelmesiyle birlikte ilçede klima kullanımı nedeniyle elektrik tüketimi de oldukça arttı.

Bu artışı kaldıramayan elektrik altyapısında kısa devreler meydana geldikçe sık sık elektrik kesintileri meydana gelmeye başladı.

Aydın, Denizli ve Muğla illerinde elektrik dağıtımı yapan ADM Elektrik de yoğun klima kullanımını gerekçe gösterip "dönemsel yüklenmelere" ilişkin tedbirler aldıklarını duyurdu. Şirket "Hatlarda iyileştirme ve güçlendirmeler yapılmış, takviye ekip ve ekipman konusunda hazırlıklar yapılmıştır" açıklaması yaptı. 

Bazı sosyal medya kullanıcıları ise dağıtım şirketinin aşırı ısınan trafoları vantilatörle 'serinletmeye' çalıştığına ilişkin fotoğraflar paylaştı. 

Datçalı sosyal medya kullanıcısı Ayşe Başak Kaban, bu duruma ilişkin yayınladığı fotoğrafa "Tüm Datça'da elektrikler kesildi. Bugün Aydem yetkilileri trafoyu böyle serinletmeye çalışıyordu. Dünyanın parasını alıyorlar ama buldukları çözüm bu. Şahane gerçekten." notunu düştü.

(HABER MERKEZİ)