Danimarka’da Türkiye Büyükelçiliği önünde Kuran yakıldı

Başkent Kopenhag'da 'Danske Patrioter' grubu üyeleri Türkiye büyükelçiliği önünde düzenledikleri protestoda Kuran yaktı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Danimarka'da Türkiye'nin Kopenhag Büyükelçiliği önünde düzenlenen eylemde Kuran yakıldı. Başkent Kopenhag'da İslam karşıtı ve aşırı milliyetçi "Danske Patrioter (Danimarkalı Vatanseverler)" isimli grubun üyeleri, eylemlerine devam etti. Eylemde, Türk ürünlerini boykot çağrısı da yapıldı. 

 

Danimarka hükümetinin pazar günü yaptığı açıklamada, İsveç ve Danimarka'da Kuran yakılmasının ardından ortaya çıkan güvenlik endişeleri gerekçe gösterilerek, belirli durumlarda kutsal metinlerin yakılmasını içeren protestoları durdurmanın yasal yollarının araştırılacağı belirtilmişti. Danimarka Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasında, bu tür protestoların 'aşırılık yanlılarının ekmeğine yağ sürdüğü' belirtilirken, hükümetin 'diğer ülkelere, kültürlere ve dinlere hakaret edildiği ve bunun Danimarka için özellikle de güvenlik açısından önemli olumsuz sonuçlar doğurabileceği' durumları araştırmak istediği ifade edilmişti. (DIŞ HABERLER)

Etiketler danimarka kuran eylem