Dalay Lama, Covid-19 aşısı yaptırdı: Ciddi sorunların önüne geçilmesi için çok faydalı

Tibet'in ruhani lideri Dalay Lama, Covid-19'a karşı aşı yaptırdı. Hindistan’daki Serum Enstitüsü tarafından üretilen Oxford/AstraZeneca aşısını olan Dalay Lama, “Birtakım ciddi sorunların önüne geçilmesi için aşı olmak çok ama çok faydalı” dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Tibet’in 1959’dan beri Hindistan’da yaşayan dini lideri Dalay Lama, korona virüsüne karşı aşı oldu. 85 yaşındaki dini lider, virüsten korunmak adına herkese aşı olma çağrısı yaptı. Dalay Lama, “Birtakım ciddi sorunların önüne geçilmesi için aşı olmak çok ama çok faydalı” ifadelerini kullandı. 

​Dini liderin aşı olduğu Zonal Hastanesi’nde çalışan Dr. G.D. Gupta, Dalay Lama’nın aşının uygulanmasını takiben 30 dakika gözetim altında tutulduğunu söyledi. Dr. Gupta, Dalay Lama’nın konutunda yaşayan on kişinin daha Covid-19'a karşı aşı olduğunu belirtti. Sputnik'in aktardığına göre doktor ayrıca, hem Dalay Lama hem de onunla yaşayanlara, Hindistan’daki Serum Enstitüsü tarafından üretilen Oxford/AstraZeneca aşısının uygulandığını kaydetti. (Kaynak: Sputnik)