Dalaman-Manchester uçağında bomba alarmı: Savaş uçakları eşliğinde indirildi

Dalaman'dan İngiltere'nin Manchester kentine giden yolcu uçağı, bomba ihbarı nedeniyle indirildi. Bomba tehdidi nedeniyle 2 savaş uçağı, yolcu uçağına inişe kadar eşlik etti.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Muğla'daki Dalaman Havalimanı'ndan İngiltere'nin Manchester kentine giden yolcu uçağı bomba ihbarı nedeniyle savaş uçakları nedeniyle Stansted Havalimanı'na indirildi.

Canlı yayına bağlanan NTV Londra Temsilcisi Gökhan Bozkurt, "Uçak Birleşik Krallık hava sahasına girdikten sonra pilotlar tarafından şüpheli bir bomba tehdidi algılanıyor. Bunun üzerine de acil durum sinyali gönderiliyor. Hava trafik kontrolörleri de uçağın en yakındaki güvenli havalimanına inişini planlıyorlar" dedi.

Resmi açıklamaların sınırlı olduğunu belirten Bozkurt, "Resmi makamlardan gelen açıklamalar sınırlı. Şu ana kadar gelen bilgiler, kaynaklardan edinilen bilgilere dayanıyor. Buna göre de bomba tehdidi nedeniyle Stansted Havalimanı'na yönlendirildiği ifade ediliyor trafik kontrolörleri tarafından. Bu tehditler söz konusu olduğunda savaş uçakları da uçağın hareketine eşlik ediyorlar. İki savaş uçağı havalanarak bu uçağın Stansted'e inişine kadar eşlik ettiler" diye konuştu.

Uçağın güvenli şekilde indiğini aktaran Bozkurt, "Uçak güvenli bir şekilde inişini gerçekleştirdi. Havalimanındaki izole bir noktaya götürüldü. Bu tehdit sinyalleri uçaktan alındığı için silahlı polisler, bomba uzmanları pistte bekliyorlardı. Uçak inişini gerçekleştirdikten sonra gerekli kontrolleri yapmak üzere uçakla temasa geçtiler" ifadelerini kullandı.

Havalimanı yetkililerinin kısa bir açıklama yaptığını söyleyen Bozkurt, "Onlar da uçağın güvenli bir şekilde indiğini ifade ettiler. Özelikle Stansted Havalimanı'nda izole bir noktanın bulunduğunu belirtiyor yetkililer ve uçağın oraya alındığını söylediler. Güvenlik amacıyla uçağın inişi sırasında kalkışlara bir süre ara verildiği ifade edildi" dedi.

Uçağın ait olduğu Jet2 Havayolları'ndan yapılan açıklamada da uçağın güvenli şekilde indiği ve gerekli kontrollerin yapılacağı belirtildi. (HABER MERKEZİ)

Etiketler Dalaman Manchester