Dairelerini Menzil'e kaptıran kadın dava açtı

Menzil Cemaati mensuplarının altı dairesini elinden aldığını belirten kadın dava açtı.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul’da yaşayan, öğretmen emeklisi 79 yaşındaki bir kadın, ailesinden kalma apartmandaki daireleri Menzil Cemaati'ne kaptırdı. Kadın 2017 yılından beri hukuk mücadelesi veriyor.

Birgün'den İsmail Arı'nın haberine göre, İstanbul Fatih’te apartmanı bulunan kadına ulaşan Menzil Cemaati mensupları, 2011 yılında “Dini hizmetleri olan bir vakfın temsilcileri olduklarını” belirterek tüm mal varlığını vermesini istedi ve kadını ikna etti.

Kadın, altı dairesinden dördünü vakfa bağışladı ve bağış sözleşmesi imzaladı. Ayrıca tapusu olmayan iki dairesi için de Menzil’e bağlı Semerkand Vakfı’nın genel başkanlığını yapan Yakup Alarçin ile 100 bin TL’lik satış vaadi sözleşmesi imzaladığını söyledi. 

Ancak kadın 2017 yılında Alarçin’e dava da açtı. Kadın, kendisine “Ölümünün çok yakın olduğunu, bağış işleminin dini bir zorunluluk olduğu ve bağışın ahlaki bir görev olduğu” şeklinde telkinlerde bulunulduğunu belirterek tüm mal varlığını bağışlaması için ikna edildiğini anlattı.

Mahkemede, “Tüm mal varlığını devrettiği için hayatını sürdürecek bir şeyinin kalmadığını, kendisini aciz hissettiği, cemaat mensupları ile görüşmek istediğinde kötü muamele ile karşılaştığını” anlattı. Mahkeme ise hâlâ devam ediyor. (HABER MERKEZİ)

Etiketler menzil dava