Dağlık Karabağ'da Ermenistan-Azerbaycan çatışması: 7 asker öldü

Dağlık Karabağ'da çıkan çatışmada Azerbaycan üç askerinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Ermenistan dört askerinin hayatını kaybettiğini, altı askerinin yaralandığını açıkladı.

Foto: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dağlık Karabağ'da Azerbaycan ve Ermenistan askerleri arasında yaşanan çatışmada yedi asker hayatını kaybetti, en az altı asker yaralandı. Reuters haber ajansının aktardığına göre, Azerbaycan ve Ermenistan savunma bakanlıkları karşılıklı 'ateş açma' suçlamalarında bulunurken, Azerbaycan Savunma Bakanlığı üç askerin hayatını kaybettiğini, Ermenistan Savunma Bakanlığı üç askerin yaşamını yitirdiğini, altı askerin ise yaralandığını duyurdu. 

ERMENİSTAN: AZERBAYCAN ATEŞ AÇTI

Çatışma, Dağlık Karabağ'ı Ermenistan'a bağlayan tek ulaşım yolu olan ve çevreci olduklarını iddia eden bir grup sivil Azerbaycanlı tarafından Aralık 2022'de bloke edilen Laçin Koridoru'na yakın bir bölgede meydana geldi. 

Erivan yönetimi, dün (11 Nisan) bir açıklama yaparak Ermenistan'ın Syunik ilindeki Tegh köyüne yakın bir bölgede mühendislik faaliyetleri yürüten Ermenistan askerlerine Azerbaycan tarafından ateş açıldığını iddia etmişti. Açıklamada, Ermenistan güçlerinin 'karşı önlem' aldığı belirtilmiş, fakat söz konusu önlemlerin ne olduğu ile ilgili detay verilmemişti. 

AZERBAYCAN: ERMENİSTAN ATEŞ AÇTI 

Bakü yönetiminden yapılan açıklamada ise Syunik ilinde konuşlu Ermenistan güçlerinin Azerbaycan güçlerini 'yoğun ateşe' tuttuğu öne sürüldü. AA'nın aktardığına göre,  Azerbaycan Savunma Bakanlığı'ndan konuya ilişkin yapılan açıklamada, 'Azerbaycan ordusunun misillemede bulunduğu, Ermenistan ordusunun önemli sayıda kayıp verdiği' iddia edildi. Açıklamda 'bölgede durumun Azerbaycan ordusunun kontrolünde olduğu' da ileri sürüldü. (DIŞ HABERLER)