Ermenistan'dan Azerbaycan'a Dağlık Karabağ için barış teklifi

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Dağlık Karabağ için Azerbaycan'a barış teklifi sunulduğunu açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Dağlık Karabağ anlaşmazlığının 'barışçıl çözümü' için Azerbaycan'a bir teklif taslağı sunduklarını duyurdu. Rus haber ajansı TASS'ın aktardığına göre Paşinyan, bugün düzenlenen basın toplantısında konu hakkında açıklamalarda bulundu.

Paşinyan, "Ermenistan dün bir barış anlaşması ve Azerbaycan ile ilişkilerin ilerletilmesinde bir sonraki aşamaya geçti ve Bakü'ye bir teklif gönderdi" dedi. Barış önerisinin detayları paylaşılmadı.

ÇAVUŞOĞLU, 'NORMALLEŞME' SİNYALİ VERMİŞTİ

Dün, Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan ile Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu bir araya gelmişti. Çavuşoğlu, görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında, "Ermenistan'ın Türkiye ve Azerbaycan'la normalleşme sürecinde yaşanacak ilerleme, bölgemizin huzur ve refahına katkı sağlayacaktır" ifadelerini kullanmıştı.

Mevkidaşı Mirzoyan'la Türkiye-Ermenistan ilişkilerinin normalleşme sürecindeki atılacak adımları görüştüklerini ve Azerbaycan-Ermenistan arasındaki görüşmeler, kapsamlı barış anlaşması ve müzakereler hakkında da bilgi aldıklarını kaydeden Çavuşoğlu, "Bu 3 ülke samimi adımlar atarsa Güney Kafkasya'da kalıcı barışı ve huzuru tesis edebiliriz. Güney Kafkasya'nın kalıcı istikrarı bu bölgenin ekonomik kalkınması bakımından da son derece önemlidir" demişti. (DIŞ HABERLER)