CZN Burak ve babası hakkındaki davanın ilk duruşması yapıldı

Kamuoyunda CZN Burak olarak bilinen Burak Özdemir ve babası İsmail Özdemir hakkındaki dava başladı. İkili, kentsel sit alanı içinde izinsiz inşaat yaptırmakla suçlanıyor.

Soldan sağa: Muhammed Burak Özdemir (CZN Burak), İsmail Özdemir
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 'Kentsel Sit Alanı' içerisinde izinsiz inşaat yaptırdıkları gerekçesiyle 5 yıla kadar hapisleri istenen ve kamuoyunda CZN Burak olarak bilinen Muhammed Burak Özdemir ile babası İsmail Özdemir'in yargılanmasına başlandı. 

DHA'nın haberine göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede izinsiz inşaat faaliyeti yapıldığına dair ihbar geldiği ancak alana girilemediğinden dışarıdan yapılan incelemelerde inşaat halinde olan yapıda çalışmaların henüz bitirilemediği tespit edildi. İddianamede yapılan çalışmalara ilişkin izin belgesinin olmadığı belirtildi.

İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen ilk duruşmaya Burak Özdemir katılmazken tutuksuz sanık İsmail Özdemir ile sanık avukatları salonda hazır bulundu. 

'TADİLAT İŞLEMİ İÇİN BELEDİYEDEN İZİN ALDIM'

Duruşmadaki savunmasında İsmail Özdemir, “ Söz konusu taşınmaz bana ait. Taşınmazda basit tadilatta bulundum. Basit tadilat işlemi için de belediyeden izin aldım. Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Bölge Kurulu’ndan izin alınacak bir durum yoktur, bu nedenle izin almadım. Üzerime atılı suçlamayı kabul etmiyorum. Beraatımı istiyorum" dedi.

Burak Özdemir’in avukatı ise müvekkilini yurt dışında olduğu için hazır edemediğini belirtirken keşif talebinde bulundu. Mahkeme, Muhammed Burak Özdemir’in gelecek celse hazır edilmesine, eksik hususların giderilmesine karar vererek duruşmayı erteledi. (HABER MERKEZİ)

 

 

Etiketler czn burak baba dava