Cüneyt Arkın'ın 'Maden' filmindeki sahnesi yeniden gündem oldu

Sinema sanatçısı Cüneyt Arkın'ın vefatının ardından Tarık Akan'la birlikte başrolünü oynadığı 'Maden' filmindeki replikleri sosyal medyada yeniden gündem oldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yeşilçam'ın usta isimlerinden Cüneyt Arkın dün gece saatlerinde rahatsızlanarak kaldırıldığı hastanede bu sabah vefat etti. 85 yaşında sinema sanatçısının ölüm haberinin ardından sevenleri sosyal medyada Arkın'ın oynadığı filmlerden unutulmayan sahneleri paylaştı.

Cüneyt Arkın'ın başrolünü Tarık Akan ile paylaştığı ve maden işçilerinin çalışma koşullarının anlatıldığı 1978 yapımı Maden filminde yaptığı konuşma da sosyal medyada en çok paylaşılan sahnelerden oldu. "İşçiler birleşin" sloganıyla biten filmde Arkın, maden sahibine karşı şu sözleri söylüyordu: 

"Bu adamlar kargaşa çıkararak işi ‘oldu bitti’ye getirmek istiyorlar. Arkadaşlar burada cinayet işleniyor. Ocaklarda yeterli tedbir alınsa ölenlerimizin yüzde doksanı kurtulurdu. Başımızdaki sahte sendikacılar toplu sözleşmelerde alınan göstermelik kazanımlarla bizleri oyaladılar. Üstüne üstlük toplu sözleşmeye ‘işçiler yerlere tükürmeyecek ve açığa işemeyecek’ gibi bizi küçülten maddeler konulmasına izin verdiler. Yani ‘İşçiler hayvandır, önüne gelen yere işer, olmadık yere tükürür’ demeye getirdiler." 

Yayınlandığı dönemde büyük ses getiren film, Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde En İyi Film Ödülü'nü almıştı. (HABER MERKEZİ)