Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı kendi açıklamalarını kaldırttı

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı adının geçtiği bazı haberler için kaldırma kararı aldırdı. Kaldırılan haberler arasında kendi Twitter hesabında halen duran bir açıklama da var.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı, dün kendi adının geçtiği haberlere erişimin engellenmesine dair dilekçe verdi. Ankara 8. Sulh Ceza Hakimliği'nden kişilik hakları ihlali gerekçesiyle verilen dilekçe ile aynı gün içinde karar çıktı.

Hakimlik, 16 Ocak 2023 tarih ve 2023/455 sayılı kararıyla haberlerin erişime engellenmesine ve silinmesine hükmetti.

Aralarında, Gazete Duvar, BBC Türkçe, Cumhuriyet, Artı Gerçek ve Bianet gibi sitelerin olduğu engelleme kararında, Kıratlı'nın kendi sosyal medya hesabında paylaştığı tweet de yer aldı. Ancak habere konu olan paylaşımın Kıratlı'nın sosyal medya hesabından silinmediği görüldü.

Ne olmuştu?

Sedat Peker, 2021 yılının mayıs ayı sonunda yayınladığı bir videosunda, Suriye'de 'büyük' ticaret yapabilmek için başta Metin Kıratlı olmak üzere Murat Sancak ve Ramazan Öztürk gibi isimlerden 'onay' alınması gerektiği iddiasında bulunmuştu. 

Suriye konusunda ortaya attığı iddialarda adı geçenlerden biri olan Kıratlı bunun üzerine Twitter'da "Hakkımda sosyal medya üzerinden yapılan mesnetsiz ve hukuksuz beyanlara karşı iftira ve hakaret suçlarından ilgililer hakkında gerekli hukukî süreç başlatılmıştır" ifadelerini kullanmıştı.(HABER MERKEZİ)