Cumhurbaşkanı'na hakaretten ev hapsi alan şüpheli: O mesajı Erdoğan için değil erkek arkadaşım için attım

Erdoğan'ın sağlık durumuyla ilgili sosyal medyada 'helva' etiketi altına mesaj yazdığı gerekçesiyle gözaltına alınan şüpheli: "Erdoğan için değil, erkek arkadaşım görsün diye mesaj atmıştım."

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'nın sağlık durumu ile ilgili sosyal medyada suç içerikli paylaşım yaptığı gerekçesiyle gözaltına alınarak mahkemeye çıkarılan Pınar Ö.'ye ev hapsi kararı verildi. Şüpheli ifadesinde “Ben ilgili tweetim ile Cumhurbaşkanını kast etmedim" dedi.

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile birlikte yaptırdıkları koronavirüs testinin pozitif çıktığını açıkladı. Bu açıklamanın ardından sosyal medyadaki bazı paylaşımların suç içerikli olduğunun görülmesi üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca resen soruşturma başlatıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik suç içerikli paylaşımlarda bulunduğu iddia edilen Pınar Ö.  akşam saatlerinde Bağcılar'da gözaltına alındı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından şüpheli, bugün Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildi. Savcılıktaki işlemlerinin ardından “Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan şüpheli, korona virüsü testinin pozitif çıkması nedeniyle hakkında ev hapsi tedbiri talep edilerek mahkemeye sevk edildi. 

Nöbetçi İstanbul 4. Sulh Ceza Hakimliği'ne çıkarılan şüpheli Pınar Ö. mahkemedeki ifadesinde “#Helva etiketinin Cumhurbaşkanının hastalığa yakalanmaması ile ilgili olup olmadığını bilmiyordum. Etiketi görünce erkek arkadaşımla aram iyi olmadığından attığım tweeti görür diye bu şekilde bir şey yazdım. Ben ilgili tweetim ile Cumhurbaşkanını kast etmedim. Atılı suçlamaları kabul etmiyorum. Suçsuzum, serbest bırakılmamı talep ediyorum" dedi.

Pınar Ö. hakkında "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan konutu terk etmemek şeklinde adli kontrol şartı uygulanmasına karar verildi.