Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Limasol'da camiye yapılan saldırıyı kınıyorum

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Güney Kıbrıs'taki Köprülü Hacı İbrahim Ağa Camii’ne yapılan kundaklama saldırısını en güçlü şekilde kınadığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Güney Kıbrıs'ın Limasol kentindeki Köprülü Hacı İbrahim Ağa Camisi'ne yönelik molotof kokteylli saldırı hakkında açıklama yaptı. Yılmaz, X (eski adıyla Twitter) hesabından yaptığı açıklamada, "Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin (GKRY) Limasol kentinde bulunan Köprülü Hacı İbrahim Ağa Camii’ne yapılan kundaklama saldırısını en güçlü şekilde kınıyorum" dedi.

Söz konusu eylemin 'son yıllarda Avrupa’da artan İslam ve yabancı düşmanlığı, ırkçılık ve nefret suçu ile müslümanların mukaddes değerlerine yönelik saldırılara bir yenisini daha eklediğini' söyleyen Yılmaz, "Bir camiiyi kundaklamak, insan hakları, demokrasi, fikir ve inanç özgürlüğüne açık bir saldırıdır. Bu kundaklama eylemi ile toplum huzuru, barışı ve ortak insani değerler hedef alınmıştır" ifadelerini kullandı.

'FAİLLER YAKALANARAK YARGI ÖNÜNE ÇIKARILASIN'

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, açıklamasına şu sözlerle devam etti:

"Toplumların huzur ortamını sabote etmek isteyen karanlık ellerin bu eylemlere, başta AB ve GKRY yetkilileri olmak üzere dil, din, ırk, mezhep fark etmeksizin tüm kesimlerin tepki göstermesi elzemdir. Sık ve sistematik hale gelen İslamofobik eylemlere ve bunları besleyen zihniyete karşı dur demek tüm insanlığın asli vazifesidir.

Yükselen İslam düşmanlığıyla mücadelenin sadece Müslümanların değil tüm insanlığın meselesi olduğuna inanıyoruz. İnsanlık tarihinde onlarca örneği olan farklı din ve kültürlere mensup birey ve toplumların birbirleri ile hoşgörü içerisinde yaşama çabası, tüm insanlığın huzur ve barışını da tesis edecektir. Tarihimize, dini değerlerimize, kutsallarımıza yönelik yapılan bu insanlık dışı alçak saldırıların aydınlatılmasını ve ardındaki faillerinin yakalanarak yargı önüne çıkarılmasını bekliyoruz."

Ne olmuştu?

Güney Kıbrıs'ın Limasol kentindeki bir camiye, 26 Ağustos Cumartesi günü molotofkokteyli saldırısı düzenlendiği bildirildi. Limasol’da bulunan İbrahimağa Köprülü Camisi'ne gece saatlerinde bir kişinin molotofkokteyli attığı, caminin kapısının ve duvarının zarar gördüğü kaydedildi. Saldırı öncesi caminin duvarlarına sprey boyayla "Immigrants' Islam not welcome" (Göçmenlerin İslam'ı hoş karşılanmıyor) diye yazıldı.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Dışişleri Bakanlığı, Kuzey Kıbrıs Dışişleri Bakanlığı ve Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, olayın ardından açıklama yaparak saldırıyı kınadı. (DIŞ HABERLER)