Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın danışmanlarından Hüseyin Çelik'e MHP tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın danışmanları Ahmet Selim Köroğlu ve Ayhan Ogan, eski bakan Hüseyin Çelik'in açıklamalarına tepki gösterdi.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın danışmanları, AK Parti'nin kurucularından ve eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in eleştirilerine tepki gösterdi.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ahmet Selim Köroğlu, "31 Mart sonuçları üzerinden Serbestiyet'e açıklama yapan eski Türkiye'nin siyasi artıkları kurdurduğunuz partilerde siyaset yapın, Mehmet Uçum bahanesiyle Cumhurbaşkanımıza ve Cumhur İttifakı'na parmak sallamayın" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Danışmanı Ayhan Ogan da "Hüseyin bey Erdoğan 52 oy aldı. AK Parti ile arasında 20 puan fark var. Kurdurduğunuz DEVA ve Gelecek Partisi çöp oldu. Çekin elinizi AK Parti'den. Erdoğan'dan intikam alacaksanız da hodri meydan" dedi.

Ne olmuştu?

Serbestiyet'ten Hilal Köylü'nün sorularını yanıtlayan Hüseyin Çelik, AK Parti'nin bir kadro hareketi olmaktan çıktığını eleştirisinde bulunmuştu.

Çelik, "En büyük yetki Sayın Erdoğan’ındır. Sayın Cumhurbaşkanı'nın sadece bazı isimleri değiştirmek yerine, bence kendi kendisiyle de bir hesaplaşması gerekiyor. Başarıyı sahiplenip, başarısızlığı başkasına mal etmek doğru bir tutum olmaz" demişti.

Erdoğan'ın başdanışmanı Mehmet Uçum'u hedef alan Çelik, "Sarayda kanunların efendisi konumuna getirilmiş bir komünist bozuntusu var. Ne idüğü belirsiz adam, parmak sallıyor, racon kesiyor. Bizim yaptıklarımız kaydediliyormuş. Kendini devlet yerine koyuyor. Bu yenilir, yutulur bir şey değildir. Sayın Cumhurbaşkanı, bu adamın bunu yapmasına nasıl müsaade ediyor?" ifadelerini kullanmıştı.

MHP'yle ittifakın AK Parti'ye oy kaybettirdiğini savunan Çelik, "AK Parti'nin MHP ile ittifakından sonra bu meselede de çok büyük bir kırılma oldu ve Kürt vatandaşlarımızın önemli bir kısmı AK Parti'ye oy vermemeye başladı. Daha önce MHP ile ittifak için 'cinnet hali' demiştim. Şimdi yine aynı şeyi söylüyorum. Bunun izahını da yapıyorum: 50+1 teklifi, daha doğrusu başkanlık sistemi teklifi Erdoğan’a ve AK Parti’ye bir tuzaktı" dedi.

(HABER MERKEZİ)