Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan KKTC'de 'kısıtlamalar kaldırılsın' çağrısı

KKTC Ercan Havalimanı yeni terminali ve pisti açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC üzerindeki kısıtlamaların kaldırılması çağrısı yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Ercan Havalimanı Yeni Terminali ve Pisti Açılış Töreni'nde açıklamalarda bulundu.

'ADANIN EN FAZLA YOLCU KAPASİTESİNE SAHİP HAVALİMANI OLDU'

AA'nın aktardığına göre, 'Kıbrıs Barış Harekatı'nın 49. yılını tebrik eden Erdoğan, "2016 yılında inşasına başlanan yeni imkan ve kabiliyetlerle donatılan terminal binası ve çift pistiyle geniş gövdeli uçaklara da ev sahipliği yapma kapasitesine kavuşmuştur. 3100 metre uzunluğunda yeni pisti sayesinde her model yolcu uçağına uygun hale getirilmiştir. 20 bin m2’lik terminal binası 10 milyon yolcuya hizmet verebilecek şekilde yeni terminal 6 kat büyütülmüştür. Turizme doğrudan katkısının yanı sıra, daha fazla yatırım, daha fazla gelir, daha fazla istihdam anlamına gelmektedir. Burası Kıbrıs Ada’sının en fazla yolcu kapasitesine sahip havalimanı olmuştur. Bu eser, Doğu Akdeniz’de bir istikrar havzası olan KKKC'nin bölgede bir marka haline getirilmesine katkıda bulunacaktır" ifadelerini kullandı.

'KISITLAMALAR KALDIRILMALI'

KKTC'ye uygulanan kısıtlamaların siyasi olduğunu söyleyen Erdoğan, "Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne yönelik hukuki temelden yoksun tamamen siyasi kısıtlamaları kaldırmaya davet ediyorum. Kıbrıs Adası’nda tahakkümü, gerginliği ve çatışma kültürünü değil eşit iki devletin yan yana, birlikte yaşama idealini destekleyin, çağrımı yineliyorum" diye konuştu. (HABER MERKEZİ)