Cumhurbaşkanı Erdoğan: Muhalefet belediyeleri klasik belediyeciliği bile beceremiyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Klasik belediyecilik hizmetleri artık ayırt edici bir vasıf olmaktan çıktı. Gerçi bunu bile beceremeyen muhalefet belediyeleri mevcut, onları yok hükmünde kabul ediyorum" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Trabzon Meydan Parkı'nda düzenlenen mitinginde konuştu.

"Siyaset yapma tarzını, Karadeniz'in mertliğinden, ataklığından, çalışkanlığından ilhamla şekillendirdiğini" söyleyen Erdoğan, "Bize göre siyaset, gölgede yürüme, sadece belirli değerlerin istismarıyla mevzi kapma, hak ettiğinden fazlasını almak için her türlü pazarlığa müsait olma yarışı değildir. Karadeniz'den ilhamla yüreğimize nakşettiğimiz siyaset, davamız için hayal kurma, ülkemiz ve milletimiz için vizyon geliştirme, bu uğurda gerektiğinde canı pahasına mücadele etme işidir" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptığını hatırlatan Erdoğan, "Biz 40 yılı aşkın süredir işte böyle bir siyasi mücadelenin içindeyiz. Allah nasip etti, ülkemizin en büyük şehri İstanbul'da belediye başkanlığı yaptık, parti kurduk, iktidara geldik, başbakan ve cumhurbaşkanı olarak hükümetimizin başında ülkemizin hizmetinde bulunduk. Allah nasip etti, yaptığımız işler ve sergilediğimiz duruşla tüm dünyada mazlumların ümidi, mağdurların hamisi olduk. Tüm bu süreç boyunca heyecanımızı, azmimizi, kararlılığımızı hatta yeri geldiğinde öfkemizi daima diri tuttuk. Birileri başını yere eğse de biz diklenmeden dik duruşumuzdan taviz vermedik" ifadelerini kullandı.

"Hiç şüphesiz bu uzun yolda sıkıntılarla da karşılaştık" diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

'BİR YANLIŞIMIZ VARSA BUNU KİMSENİN YÜZÜMÜZE VURMASINI BEKLEMEDİK'

"Vesayetin oyunlarıyla, terör örgütlerinin saldırılarıyla, darbe girişimleriyle, siyasi ve sosyal kaos çıkarma denemeleriyle ekonomik tuzaklarla boğuşurken yüreğimizin kanadığı anlar oldu ama asla şartlara teslim olmadık. Yılgınlığa kapılmadık, geri adım atmayı düşünmedik, hep daha ileriye doğru gittik. Hep ya yeni bir yol bulmaya ya yeni bir yol açmaya gayret ettik. Hamdolsun bugün geriye dönüp baktığımızda yüzümüzü kızartacak, başımızı yere yedirecek hiçbir işimizin ve sözümüzün olmadığını görüyoruz. Şayet bir eksiğimiz hatta bir yanlışımız varsa bunu kimsenin yüzümüze vurmasını beklemedik. Kendi özeleştirimizi kendimiz yaptık."

'TRABZON'A 191 MİLYAR LİRA KAMU YATIRIMI YAPTIK'

"Her fırsata ülkemize kazandırdığımız kalkınma yatırımlarını hatırlatıyorsun ki, Türkiye'mizin ve şehirlerimizin nereden nereye geldiği unutulmasın. Trabzon'a son 21 yılda güncel rakamlarla 191 milyar lira tutarında kamu yatırımı yaptık. Eğitimde 3 bin 84 adet yeni derslik inşa ettik. Şehrimizin ikinci devlet üniversitesi olan Trabzon Üniversitesi'ni faaliyete geçirdik. Sosyal yardımlarda Trabzonlu ihtiyaç sahiplerine toplam 5 milyar lira tutarında ödenek aktardık. Sağlıkta şehrimize 1543 yataklı 19 hastanenin de aralarında olduğu 58 sağlık tesisi kazandırdık. Halen yapımı süren 900 yataklı Trabzon Şehir Hastanesi'nin de içinde olduğu 6 sağlık tesisini en kısa sürede tamamlıyoruz. Şehrimizin muhtelif yerlerde çalışmaları devam eden çok sayıda yol projesi var."

'RAYLI SİSTEM HATTINI ŞEHRİMİZE KAZANDIRACAĞIZ'

"Akçaabat, KTÜ, Otogar, Havalimanı ve Yomra'yı birbirine bağlayacak olan raylı sistem hattını şehrimize kazandıracağız. Yük ve yolcu taşımacılığının birlikte yapılabileceği 235 kilometre uzunluğundaki Erzincan-Trabzon hızlı demiryolu hattıyla ilgili etüt proje çalışmaları sürüyor. Havalimanımızın kapasitesini ve konforunu artıracak 20 milyar liralık yatırımları yakında sizlerin hizmetine sunuyoruz. İnşallah çok daha fazla hizmet ve eseri sizlere kazandıracağız. Karadeniz, AK Parti'yi kurduğumuz günlerden beri hep olduğu gibi 31 Mart'ta da sandığa yansıttığı bükülmez çelik misali iradesiyle ülkesine ve şehirlerine sahip çıktığına inşallah gösterecektir."

'KLASİK BELEDİYECİLİĞİN ÇOK ÖTESİNDE BİR STANDART VAAT EDİYORUZ'

"Ülkemize geçtiğimiz 21 yılda yaptığımız bu yatırımlar sayesinde merkezi yönetimin temel hizmet alanlarıyla birlikte şehirlerimizde de eser ve hizmet standartları çok yükseldi. Klasik belediyecilik hizmetleri artık ayırt edici bir vasıf olmaktan çıktı. Gerçi hâlâ bunu bile beceremeyen muhalefet belediyeleri mevcut ama onları yok hükmünde kabul ediyorum. İşte biz Türkiye Yüzyılı şehirleriyle sizlere ileri teknoloji altyapısından, insanımızın hayat kalitesini yükseltecek hizmetlere kadar klasik belediyeciliğin çok ötesinde bir standart vaat ediyoruz."

(HABER MERKEZİ)