Cumhurbaşkanı Erdoğan, Destici ile görüşecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ile görüşecek. İki isim, 9 Mart'ta bir araya gelmişti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhur İttifakı üyesi Büyük Birlik Partisi'nin Genel Başkanı Mustafa Destici ile saat 14.00'te görüşecek. İki lider son olarak 9 Mart'ta görüşmüştü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçen hafta MHP lideri Bahçeli ile de görüşmüştü. Ayrıca AK Parti heyeti, Yeniden Refah Partisi ile de bir 'ittifak' görüşmesi yapmıştı.

9 Mart'ta gerçekleşen görüşme sonrası açıklamalarda bulunan Destici, şunları söylemişti:

"AK Parti heyeti ile şahsım ve parti heyetimiz güzel ve faydalı bir görüşme gerçekleştirdik. Ben Büyük Birlik Partisi adına konuşuyorum. Gündemdeki bütün meseleleri konuşma fırsatı bulduk. Ama şu anda bunların detayını paylaşmam çok doğru olmaz. Bizim kendi arzumuz, kararımız, isteğimiz kendi adımızla, amblemimiz, adaylarımızla seçime katılma noktasında. Burada bir diğer Cumhur İttifakı'na özellikle Cumhurbaşkanlığı ayağında seçimlerin en yüksek katkıyı sağlamak için bunu arzu ediyoruz. Güzel, faydalı bir görüşme gerçekleştirdik. Hem biz devletimizi, ülkemizi, milletimizi önceliyoruz daha sonra partimizi önceliyoruz. Dolayısıyla da bizim burada bir problemimiz yok. Yani bir anlaşmazlık yok. Uyumlu bir şekilde ittifakımız ve çalışmalarımız devam ediyor. Heyetlerimiz zaten daha önce 3 görüşme yapmıştı, tekrar bir araya gelecekler ve son noktayı koyacağız."

Görüşmenin Hüda-Par'ın Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleme kararı aldığını açıklaması ve  Cumhur İttifakı'na katılma olasılığı üzerine gerçekleştirilmesi ilgi konusu oldu. Hüda-Par'ın ittifaka girdiği takdirde nasıl tutum sergileyecekleri sorulan Destici, "Doğmamış çocuğa don biçemeyiz. Kasaptaki ete soğan doğrayacak halimiz yok" ifadelerini kullanmıştı. (HABER MERKEZİ)