Cumhur İttifakı'nda Muharrem İnce sıkıntısı

Muharrem İnce'nin Millet İttifakı oylarını böleceği tartışılırken Cumhur İttifakı'nın da İnce'ye oy kaptırmaktan kaygılı olduğu ortaya çıktı. Anketlere göre ittifaktan İnce'ye giden oy yüzde 3.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- AK Parti'nin seçimleri birinci turda bitirmek için diğer partilerle karşılaştırmalı bir çalışma içinde olduğu gündeme geldi. Ankara kulislerinde, MHP'ye gitmeyecek oyların hangi partiye gittiğine dair yapılan kamuoyu araştırmalarında beklenmedik bir sonuç çıktığı belirtiliyor. Kısa Dalga yazarı Sedat Bozkurt, Cumhur İttifakı'nın oylarının yüzde 3 oranında Muharrem İnce'ye gittiğini ortaya koyan anketlerin parti kurmaylarını zorladığını yazdı.

Bozkurt, "AKP, MHP ve Erdoğan'ın algoritması" başlıklı yazısında, Cumhur İttifakı'nın bu kaygısını şöyle değerlendirdi:   

"İlk hedef ilk turda kaybetmemek

AKP’deki ve saraydaki strateji masaları hayli yoğun çalışıyorlar. Her gün sokaktan toplanan verileri değerlendirerek planlama yapıyorlar. Önlerine koydukları en büyük hedef, birinci turda kaybetmemek. Çıta çok düşük ve aynı zamanda bir tür yenilginin kabullenilmesi anlamına geliyor bu durum.

Erdoğan çok rahat. Onun bu rahatlığı kurmay ekibini biraz geriyor. Hedefleri olan 'birinci turda kaybetmezlerse' 2’nci turda 'ne yaparak kazanacaklarının' cevabı kurmay kadroda yok. Birinci turda Erdoğan’a oy vermeyen seçmenin 2’nci turda neden oy vereceğinin cevabı Erdoğan dışında kimsede yok. Bu nedenle tek hedef var, birinci turda kaybetmemek.

Muharrem İnce’yi bu nedenle çok önemsiyorlar. Fakat orada da sıkıntı var. AKP’nin strateji ekibinin masasındaki anketlerde İnce’nin oyu yüzde 10’u buluyor. Ama buna sevinemiyorlar. Çünkü kendi mecralarında görüldükçe İnce AKP ve MHP’li seçmenden de oy alıyor. Yüzde 10 içinde buldukları Cumhur İttifakı seçmeni oranı en az yüzde 3. Yakın zamanda İnce’yi, çıkmaktan çok mutlu olduğu kanallarda göremeyebiliriz. İnce’yi cumhur seçmeninden saklayarak millet seçmenine göstermeyi bakalım başarabilecek mi bu strateji kadrosu." (HABER MERKEZİ)