Cuma günü öldüğü açıklanan Anne Heche'nin yaşam destek ünitesi pazar günü kapatılmış

Cuma günü ölüm haberi duyurulan oyuncu Anne Heche'nin yaşam destek ünitesinin açıklamadan sonra kapatıldığı belirtildi. Heche'nin organlarını bağışlayabilmesi için üniteye bağlı tutulduğu belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cuma günü hayatını kaybettiği açıklanan oyuncu Anne Heche'nin ailesinin temsilcisi, oyuncunun bağlı olduğu yaşam destek ünitesinin pazar günü kapatıldığını açıkladı.

The Guardian'ın aktardığı habere göre, Heche'nin beyin ölümü cuma günü gerçekleşti. Beyin ölümü ABD'nin California eyaletinde yasal olarak "ölüm" diye nitelendirilse de Heche'nin beyin ölümünün ardından organlarını bağışlayabilmesi için yaşam destek ünitesine bağlı tutulduğu belirtildi. 

Heche'nin arkadaşı Nancy Davis cuma günü sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, oyuncunun ölümünü duyurmuş ve "Cennet yeni bir melek kazandı. Sevgi dolu, kibar, eğlenceli, sevimli ve güzel arkadaşım Anne Heche, cennete gitti. Onu çok özleyeceğim ve paylaştığımız tüm güzel anıları hatırlayacağım. Anne her zaman içimdeki en iyiyi ortaya çıkaran en nazik, en düşünceli insandı" yazmıştı. 

NE OLMUŞTU?

53 yaşındaki ABD'li oyuncu Anne Heche geçirdiği trafik kazası sonucu ağır yaralandı ve entübe edildi. Kaza, Los Angeles'ın Mar Vista bölgesinde Heche'in evinin yakınlarında meydana geldi.  Los Angeles İtfaiyesi'ne (LAFD) göre, araç iki katlı bir eve çarptı ve şiddetli şekilde yanmaya başladı. Yangını tamamen söndürmek 65 dakika sürdü. Heche, vücudunda yanıklar olduğu ve ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede entübe edildi.

Cuma günü beyin ölümü gerçekleşen oyuncunun organlarının bağış için uygun olup olmadığının araştırılmasının ardından, yaşam destek ünitesinden ayrılacağı duyuruldu.(KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)