CSK Moskova'dan Yusuf Yazıcı için tepki çeken tanıtım

Rusya ekiplerinden CSK Moskova, Lille'den kadrosuna kattığı Yusuf Yazıcı'yı sosyal medya hesabından yayınlanan bir tanıtımla duyurdu. Cinsiyetçi ifadeler içeren tanıtım sonrası Rus ekibi özür diledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fransa Ligue 1 ekibi Lille'den Rusya takımlarından CSK Moskova'ya giden Yusuf Yazıcı'nın transfer tanıtımı ile ilgili skandal bir paylaşım yapıldı.

Sosyal medyadan Yazıcı'nın takıma katıldığını duyuran Moskova'nın paylaşımında geçen 'Natasha' kelimesi dikkat çekti. Tanıtım videosunda "Yusuf, burası Rusya! Burada birçok Natasha var!" şeklindeki cinsiyetçi ifadeler tepki çekti.  


Paylaşım tepkilerin büyümesi üzerine kısa süre sonra kaldırıldı. CSK Moskova özür dileyerek sosyal medya hesabından Katerina Kirilcheva imzasıyla İngilizce ve Türkçe bir mesaj yayınladı:

"Takımımıza yeni katılan oyuncumuz Yusuf Yazıcı'nın transfer haberini duyurduğumuz video ile ilgili pişmanlığımı paylaşmak istiyorum. Farklı bir senaryo üzerinden hareket etmeyi planlarken, oyuncuyla fiziki olarak çekim yapamadığımız için bir alternatif fikir üretmem gerekti. Zaman darlığı dolayısıyla oluşturduğum ve sonrasında uyguladığım fikrin son derece yakışıksız ve kaba olduğunu kabul ediyorum. Kısa süre içerisinde sosyal medya hesaplarımızdan kaldırılan bu paylaşım dolayısıyla kırdığım tüm kadınlardan, taraftarlarımızdan ve özellikle içerikten habersiz olan Yusuf Yazıcı'dan özür dilerim." (HABER MERKEZİ)