'Covid'den beri işçilerin burnu büyüdü' diyen CEO'ya tepki: 'Kelimeler kifayetsiz'

Avustralyalı milyoner iş insanı Tim Gurner'ın pandemiden bu yana 'işçilerin burnunun büyüdüğü' yönündeki yorumu sosyal medyada tepkilere neden oldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Avustralya'da Gurner Group isimli şirketler grubunun CEO'su Tim Gurner'ın işçilerle ilgili yaptığı yorum ülkede tepkiye neden oldu. 41 yaşındaki milyoner, Financial Review ekonomi gazetesinin Emlak Zirvesi'nde yaptığı konuşmada, işçilerin Covid-19 pandemisinden bu yana 'burunlarının büyüdüğünü' iddia ederek, 'bu tavrı öldürmek gerektiğini' söyledi. İşsizliğin yüzde 40-50 arttığını görmek istediğini belirten Gurner, çalışanların 'işe alınacak kadar şanslı olduklarını hatırlamaları gerektiğini' savundu. 

"Ekonomide acı görmemiz gerek" diyen Gurner, "İnsanlara işverenleri için çalıştıklarını hatırlatmamız gerekiyor, tam tersi değil" diye konuştu. Milyoner iş insanının bu yorumları ise başta LinkedIn olmak üzere çevrimiçi platformlarda eleştiriye neden oldu. 

'BİZ BÖYLE BİR STRATEJİYİ YILLARCA NASIL ISKALADIK?'

Daily Mail haber sitesinin aktardığına göre, kendisi de bir iş insanı olan Spence Rodgers, sosyal medya mesajında, bu yaklaşım karşısında kelimelerin kifayetsiz kaldığına işaret ederek, "Dürüst olmak gerekirse, biz yıllar boyu bu ustaca ekonomi stratejisini nasıl ıskaladık? Böylesine inanılmayacak derecede aptal, duyarsız, kırılgan ve değersiz birini tarif etmek için hangi kelimeleri kullanabilirim ki? İliklerine kadar çürüdüklerine onları ikna etmek, onlara bu yönde etki etmek için ne söyleyebilirim ki" diye sordu.

Avustralya Tabipler Birliği Başkanı Prof. Steve Robson, işsizliğin bir dizi sağlık sorunu ve intihar ile ilişkilendirildiğine dikkat çekerek Gurner'ın açıklamasının 'inanılmayacak derecede sorumsuz olduğunu' söyledi. Bir X (eski adıyla Twitter) kullanıcısı ise Gurner'ın kendisinin 'dizginlenmeyen bir burnu büyüklük gösterdiğine' işaret etti. (DIŞ HABERLER)