Covid-19'dan ölen Lale'nin babası anlattı: Sosyal medyadaki söylemlerin etkisinde kalıp aşı olmadı

Önceki gün Bafra'da Covid-19 nedeniyle vefat eden 26 yaşındaki Lale Duran'ın babası anlattı: "Kızım, sosyal medyadaki aşı söylemlerinin etkisinde kalıp aşı olmak istemedi. Başımıza bu olay geldi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Samsun'un Bafra ilçesinde yaşayan 26 yaşındaki Lale Duran ve ailesi, geçen ay rahatsızlanınca hastaneye gitti. Yapılan muayene ve tetkiklerde Duran ailesinin korona virüsü testi pozitif çıkınca, evde karantina süreci başladı. Bir süre sonra Lale Duran ve baba Sefer Duran, durumları ağırlaşınca hastaneye kaldırıldı. Baba Sefer Duran, 8 gün süren tedavinin ardından taburcu edildi. Ancak Lale Duran, önceki gün vefat etti. Genç kadının cenazesi dün gözyaşları arasında toprağa verildi.

'AŞI OLMAK İSTEMEDİ'

Kızının, eve gelen aşı ekibini reddettiği yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirten baba Sefer Duran, kendisi ve eşinin aşı yaptırdığını, kızının ise sosyal medyada çıkan söylemlerin etkisinde kalıp aşı yaptırmayı reddettiğini söyledi.

Sefer Duran şöyle devam etti: "Kızım aşı olmak istemedi ve olmadı, sonunda başımıza bu olay geldi. Sağlık ekipleri merkez camilerine geldiler, ilan verdiler ama kızım aşı olmak istemedi. Bazı haberlerde 'Annesi ve babası yoğun bakımda yatıyor' denildi ama ben yoğun bakıma düşmedim sadece 8 gün hastanede yattım, annesi ise hastaneye bile gitmedi. Hastanede ben ve Lale yattık ama o hastaneden çıkamadı.

'82 YAŞINDA AŞI SAYESİNDE ATLATTI'

Kızımın herhangi bir kronik hastalığı yoktu ama gribe bile yakalandığında hassas olurdu. Son zamanlarda yapılan yalan haberler bizi üzmeye başladı. 'Kapısına 3 defa aşı ekibi gelmiş, kapıdan geri çevirmiş, reddetmiş' bunlar doğru değil. Annem 72 yaşında ve aşısını oldu, ona korona virüsü bulaşmadı. Babamın dayısı ise 80 yaşında ve kronik hastalıkları var, o da korona virüsünü aşı sayesinde atlattı. O nedenle aşı çok önemli, bunu da herkese söylemek isterim." (DHA)