Covid-19 hastası virüsten 411 gün sonra kurtuldu

İngiltere'nin en uzun süreli Covid-19 enfeksiyonlarından birine sahip olduğu düşünülen insanın bir yıldan uzun bir sürenin ardından testinden nihayet negatife döndüğü öğrenildi.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiltere’nin en uzun korona virüsü vakası olarak bilinen ve tam 411 gündür iyileşmeyen 59 yaşındaki insanın testi negatif çıktı.

Independent Türkçe'nin aktardığına göre, doktorlar, virüsü 411 gün boyunca taşıyan 59 yaşındaki adamın bir ilaç kokteyliyle tedavi edildiğini belirttiler. Kayıtlardaki en uzun Covid-19 enfeksiyonunun 505 gün, yani bir yıl 4 aydan fazla olduğu düşünülüyor.

Yeni hükümet istatistikleri, Birleşik Krallık'ta (BK) özel hanelerde yaşayan ve nüfusun yüzde 3,3'ünü oluşturan tahmini 2,1 milyon kişinin günlük aktivitelerini yerine getirme becerilerini sınırlayan uzun süreli Covid-19'dan musdarip olduğunu gösteriyor.

Ulusal İstatistik Ofisi (ONS), belirtileri arasında yorgunluk, 'beyin sisi' ve ağrı bulunan bu durumun kadınlarda, 35 ile 69 yaş arasındaki kişilerde ve yoksun bölgelerde yaşayanlarda daha yaygın olduğunu ortaya koydu.

Londralı tıp uzmanları, son rekor enfeksiyon vakasında ilk korona virüsü varyantlarına karşı etkili olduğu bilinen nötralize edici antikorların karışımıyla hastayı iyileştirmeyi başarmasına rağmen bu tür tedavilerin muhtemelen artık işe yaramayacağını söyledi.

Etiketler Covid-19 hasta 411 gün