Country müzik şarkıcısı Tom T. Hall öldü

Country müzik şarkıcısı Tom T. Hall, 85 yaşında yaşında öldü. “That’s How I Got to Memphis” “Homecoming” gibi şarkılarıyla bilinen Hall, ayrıca 1968 hit, "Harper Valley P.T.A"nın sözlerini yazmıştı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Country müzik şarkıcısı Tom T. Hall, Cuma günü Franklin, Tennessee'deki evinde öldü. 85 yaşındaki Hall'un ölümünü oğlu Dean Hall duyurdu. 

“That’s How I Got to Memphis” “Homecoming” “Old Dogs, Children and Watermelon Wine.” gibi hit şarkılarıyla bilinen Hall, ayrıca 1968'in hit şarkısı "Harper Valley P.T.A"nın sözlerini yazmıştı. Nashville'e taşınmadan önce Kentucky ve West Virgina'da radyo DJ'i olarak çalışan Hall; Johnny Cash, George Jones ve Alan Jackson'la birlikte yaptığı albümlerle de tanınıyordu. 

Müzisyen, 'süslenmemiş ancak zekice' yazdığı şarkı sözleri nedeniyle "The Storyteller" (Hikaye Anlatıcı) lakabıyla biliniyordu. 

TOM T. HALL KİMDİR?

Kentucky'de doğan Hall, ilk şarkısını 9 yaşında yazdı. Müzisyen 70'ler boyunca, Nashville'in en büyük şarkıcı-söz yazarlarından biri oldu. Yazdığı 12 şarkı 1 numaraya kadar yükseldi, 26 şarkısı ise ilk 10'da yer aldı. "I Love", "Country Is", "I Care", "I Like Beer" ve "Faster Horses (The Cowboy and The Poet)" müzisyenin hitleri arasında yer alıyor.

1971'de Grand Ole Opry'ye, 1978'de de Nashville Şarkı Yazarları Onur Listesi'ne giren Hall, 2008'de Country Music Hall of Fame'e seçildi. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)