Çorumspor taraftarları 'ölüm kavşağında' eylem yaptı

Çorum’da 'ölüm kavşağı' diye adlandırılan Buharaevler kavşağında 2 gün önce yine bir çocuğun ölmesi üzerine mahalle muhtarı ve Çorumspor taraftarları çağrıda bulundu.

Google Haberlere Abone ol

Elvan Yılmaz

ÇORUM- Çorum’da ölüm kavşağı olarak bilinen Buharaevler kavşağında geçtiğimiz gün 11 yaşındaki, Metin Sol isminde bir çocuk otomobil çarpması nedeniyle vefat etti.

Bugüne kadar yetkililerin önlem almamasını protesto eden Çorumsporlu taraftarlar Turgutluspor maçından sonra kavşağa gelerek eylem yaptı. Ulukavak Mahallesi sınırları içerisinde bulunan kavşakta mahalle muhtarı Hanifi Özdemir de sorunun bir an önce çözülmesini istedi. Bölge halkı buraya yapılacak bir alt ya da üst geçidin yayaların karşılaştığı kazaları engelleyeceğini belirtiyor.

Çorumsporlu taraftarlar eylemde, “Yıllardır burada trafik kazasında birçok insanımız hayatını kaybetmektedir. Son olarak 11 yaşındaki bir çocuk aşırı hız nedeniyle yaşamını yitirdi. Ancak hiçbir yetkili bugüne kadar buradaki sorunu çözmek için çaba harcamadı. Artık yeter. Bu kavşağa bir an önce çözüm bulunmalı. Aksi taktirde her maçtan sonra buraya gelip eylem yapacağız” dediler.

Muhtarı Özdemir de yaptığı konuşmada, Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın ve Vali Mustafa Çiftçi’ye seslenerek, 'ölüm kavşağının' ne zaman 'yaşam kavşağı' hale getirileceğini sorarak, “Artık ölmek istemiyoruz” ifadelerini kullandı.