Comanchero çetesi lideri nasıl vatandaş oldu, nasıl vatandaşlık sattı?

Kırmızı bültenle aranan Comanchero çetesinin lideri Hakan Ayık'ın gayrimenkul alarak vatandaşlık elde etmesi, vatandaşlık pazarlaması ve vatandaşlık işlerini eski polisin takip etmesi gündeme geldi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Geçtiğimiz günlerde yapılan operasyonla yakalanan ve tutuklanan uluslararası Comanchero çetesinin lideri ‘Reis’ kod adlı Hakan Ayık’ın Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığını nasıl elde ettiği gündeme geldi.

2019’da İstanbul’da ev satın alarak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı alan, Belçika'nın uyuşturucu baronlarından Boşnak Sani Al Murdaa'nın sağ kolu Flamur Sinanaj'ın sürecine benzer olarak Hakan Ayık’ın da gayrimenkul alarak vatandaşlık elde etmesi dikkat çekti. 

Sözcü yazarı İsmail Saymaz, Comanchero çetesinin lideri Hakan Ayık’ın gayrimenkul alarak vatandaşlık elde etmesi işine aracılık eden ve Kafes Operasyonu kapsamında yakalanarak tutuklanan M.S.’nin eski polis olmasına; bu operasyon gerçekleştiğinde abisi H.S.’nin de Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı olduğuna dikkati çekti.

Hakan Ayık’ın M.S.’ye vatandaşlık için müşteri getirdiğini yazan Saymaz, kırmızı bültenle aranan kişilere çıkan çalışma iznini de gündeme taşıdı.

Saymaz yazısında şu soruları gündeme getirdi:

- Ayık, Kırmızı Bültenle arandığı halde neden Avusturalya'ya teslim edilmedi?

- Ayık'ın iki ruhsatlı silah aldığı doğru mu?

- Bu ruhsatlar nasıl verildi?

- Maximilian Rivkin, Kırmızı Bültenle aranırken, nasıl olur da parmak izi alındığı halde oturum izni ve vatandaşlık kazanabildi?

- İstihbarat incelemedi mi?

- Her şey bir yana… M.S'nin Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı olan ağabeyi H.S., nasıl olur da kardeşinin oturum izni ve vatandaşlık ‘hizmeti' verdiği yabancı kişilerin Kırmızı Bültenle aranan uluslararası çapta uyuşturucu satıcıları olduğunu bilmez? (HABER MERKEZİ)