Çocuk programı Blue Peter'ın sunucusu ve film yapımcısı Max Stahl öldü

BBC çocuk programı Blue Peter'in sunucusu olarak tanınan Max Stahl öldü. Stahl, 66 yaşındaydı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiltere'de çok izlenen çocuk programı Blue Peter'in de sunuculuğunu yapmasıyla tanınan Max Stahl, 66 yaşında kanser nedeniyle öldü. Stahl ayrıca BBC kült klasiği Doctor Who'da da yer almıştı. 

1978-80 yılları arasında BBC çocuk programına sunuculuk yaptığında Christopher Wenner olarak bilinen Max Stahl, 1991 yılında Doğu Timor'da Endonezya yönetimine karşı 271 protestocunun katledilmesini filme aldı. Max Stahl hakkında "değerli bir oğul" diyen eski Doğu Timor Devlet Başkanı José Ramos-Horta, Stahl'un ölümünden kısa bir süre önce Facebook'ta "Onu mücadelemizin gerçek kahramanlarından biri olarak onurlandırıyoruz" ifadelerini kullandı. 

1980'ler ve 1990'lar boyunca Çeçenya ve Beyrut'tan yaptığı haberlerle küresel çatışmaları ele aldığı için ödüller kazanmaya devam eden Stahl, BBC'ye yaptığı açıklamada "Bir ses duvarı, en az 10 saniyelik kesintisiz silah sesi duyulduğunda kameramı hazırlıyordum. Kurşunların bana isabet edebileceğini kolayca görebiliyordum ve o noktada buradan uzaklaşmam gerektiğini düşündüm" demişti.  

 

 

 

Türkiye'de de bir dönem yayınlanan BBC dizisi Dr. Who'nun yıldızlarından Max Stahl, 66 yaşında kansere yenik düşerek hayata veda etti. İngiltere'de çok izlenen çocuk programı Blue Peter'in de sunuculuğunu yapan Max Stahl tüm dünyada geniş bir hayran kitlesine sahip çok ödüllü bir isimdi.

 BBC kült klasiği Doctor Who'da da yer alarak ününe ün katmıştı.

Doğu Timor'un bağımsızlık hareketlerine çektiği filmle büyük katkı sağlayan Max Stahl hakkında, Nobel ödüllü Eski Doğu Timor Başkanı José Ramos-Horta tarafından övgü ile söz edildi. Max Stahl, başarılı kariyer hayatına birçok da ödül sığdırdı.