Çocuk cinayeti davasında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası

Aydın'da 16 yaşındaki Yağmur Tayhan'ı öldüren Nizam Cansızlar'a, ağırlaştırılmış müebbet ve 12 yıl hapis cezası verildi. Mahkeme heyeti, cezada herhangi bir takdir indirimi uygulamadı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Aydın'ın Didim ilçesinde 16 yaşındaki Yağmur Tayhan'ı bıçaklayarak öldürdüğü suçlamasıyla yargılanan sanığa, "çocuğu canavarca hisle planlayarak öldürmek"ten ağırlaştırılmış müebbet, "hürriyetinden yoksun bırakma" suçundan da 12 yıl hapis cezası verildi.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Söke 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Nizam Cansızlar (53), cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Yağmur Tayhan'ın yakınları ve taraf avukatları ise duruşma salonunda hazır bulundu.

Mahkeme heyeti başkanı, sanık Cansızlar'ın akli dengesinin yerinde olup olmadığına ilişkin istenen raporun İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan raporun gönderildiğini ve Cansızlar'ın akli dengesinin yerinde olduğunun bildirildiğini açıkladı.

Son sözleri sorulan sanık Cansızlar, pişman olduğunu söyledi.

Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, sanığa, "yaşı küçük çocuğu canavarca hisle planlayarak öldürmek"ten ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Sanık ayrıca "yaşı küçük çocuğu tehdit ve cebirle hürriyetinden yoksun bırakmak" suçundan da 12 yıl hapse çarptırıldı.

MAHKEME CEZADA İNDİRİM UYGULANMADI

Tayhan ailesinin avukatı Zekiye Baran, duruşma sonrası gazetecilere, mahkeme heyetinin sanığa hiçbir takdir indirimini uygulamadan ceza vermesinin kendileri için sevindirici olduğunu söyledi.

Yağmur Tayhan'ın babası Mehmet ile annesi Ayşe Tayhan ise "Beklediğimiz karardı. İçimiz rahat etmeyecek ama biraz olsun içimize su serpildi" ifadesini kullandı.

Ne olmuştu?

Didim ilçesi Cumhuriyet Mahallesi'nde 25 Temmuz 2022'de alışveriş yapmak için evden ayrılan Yağmur Tayhan geri dönmeyince ailesi durumu polise haber vermişti. Tayhan, kaybolduktan 2 gün sonra bir arsada bıçaklanarak öldürülmüş olarak bulunmuştu.

Polislerin araştırması sonucu, Tayhan'ın babasının dükkanının bitişiğindeki apartmanda oturan Nizam Cansızlar cinayetin faili olarak yakalanıp tutuklanmıştı. (HABER MERKEZİ)