Çocuk bakıcısı 91 çocuğa cinsel istismarla suçlandı

Avustralya'da 45 yaşındaki erkek, 10 yaşın altındaki bir çocuğa 110 kez cinsel istismarda bulunmak da dahil olmak üzere 1623 suçlamayla karşı karşıya.

Avustralya Federal Polisi Komiser Yardımcısı Justine Gough
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Avustralya'da 91 çocuğa cinsel istismarda bulunduğu belirtilen çocuk bakıcısı, 1600’den fazla suçla itham edildi. İsmi açıklanmayan 45 yaşındaki erkeğin, istismar anlarını videoya çekerek internette paylaştığı belirtildi. Avustralya polisi, sanığın 15 yıl boyunca yurt içinde ve yurt dışında çocukları hedef aldığını aktardı.

EVİNDE ARAMA YAPILDI, 4 BİN GÖRÜNTÜ BULUNDU

Sanık, 2014 yılında kaydettiği görüntüleri internette paylaşmasının ardından yakalanmıştı. Geçtiğimiz yıl ağustos ayında yapılan aramada, sanığın evinde istismar görüntülerinin yer aldığı bir sabit disk bulundu. Sabit diskte, yaklaşık 4 bin ayrı istismar görüntüsünün kayıtlı olduğu belirlendi.

Sanık, 10 yaşın altındaki bir çocuğa 110 kez cinsel istismarda bulunmak da dahil olmak üzere 1623 suçlamayla karşı karşıya.

87 ÇOCUĞUN KİMLİĞİ TESPİT EDİLDİ

2007'den 2022 yılına kadar çocuk bakım merkezlerinde çalışan erkeğin istismarda bulunduğu 87 kız çocuğun kimliğinin belirlendiği ve ailelerin bilgilendirildiği aktarıldı. 4 çocuğun ise yurt dışında ikamet ettiği ve kimlik tespiti için çalışmaların sürdüğü belirtildi.

Avustralya Federal Polisi’nden Komiser Yardımcısı Justine Gough, kimlik tespit sürecinin 'zaman aldığını' söyledi ve suçlamaları 'tüyler ürpertici' diyerek niteledi. Gough, “Bu kişinin çocuklara yaptıkları hayal gücünün ötesinde. Uzun süre polislik yaptıktan sonra şaşırmamaya çalışıyorsunuz, ama bu korkunç bir vaka” ifadelerini kullandı.

Yeni Güney Galler Polisi Komiser Yardımcısı Michael Fitzgerald ise, "Bu, yaklaşık 40 yıllık polislik hayatımda gördüğüm en korkunç çocuk istismarı vakalarından biri" dedi. (DIŞ HABERLER)