Çocuğuna cinsel istismardan tutuklanan baba hakim karşısına çıktı

Bir çocuğun, babasının kendisini istismar ettiği yönündeki beyanları üzerine açılan davanın duruşmasında istismara uğrayan çocuk, kardeşinin de aynı şeyleri yaşamaması için şikayetçi olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol

KOCAELİ - Babasının kendisini istismar ettiğini söyleyen bir çocuğun beyanları üzerine açılan davada, babanın tutukluluğuna devam kararı verildi. İstismara uğrayan çocuk, kardeşinin de aynı şeyleri yaşamasını istemediği için şikayetçi olduğunu belirtti.

Kocaeli’nin Derince ilçesinde ikamet eden 11 yaşındaki A.K., geçtiğimiz yıl mayıs ayında babasının küçük yaşlarından itibaren kendisini istismar ettiği iddiasını annesiyle paylaştı. Bunun üzerine babayla ilgili şikayette bulunuldu. Çocuğun 5-6 yaşlarında başlayan istismar iddiası sonrası baba H.K.K., gözaltına alınarak çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Bilgisayarında çocuk pornosu çıkan sanık hakkında, “Çocukların kullanıldığı müstehcen yayınları ülkeye sokmak çoğaltmak, satmak, nakletmek, ihraç etmek ve çocuğun cinsel istismarı” suçlamasıyla dava açıldı.

Bugün, Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde davanın ilk duruşması görüldü. Duruşmada, tutuklu sanık H.K.K., çocuğun annesi A.T., tanık R.G. duruşma salonunda hazır bulundu. A.K. ise psikolog eşliğinde salona yayın ile bağlandı. Sanık H.K.K., savunmasında eşiyle geçinemediklerini, eşinin bir başkasıyla ilişkisi olduğunu tespit ettiğini ve suçlamaları eşinin planladığını ileri sürdü. Sanık savunmasında, bilgisayarında çıkan görüntüler için, “Ben Derince Kaymakamlı'ğında bilişim konusunda bilirkişilik yaptım. Benim bilgisayarımda böyle görüntü olsa bunları görülmeyecek şekilde saklardım” dedi. Sanık, daha önce emniyette ve savcılıkta verdiği ifadeleri kabul etmediğini beyan etti.

ANNE: CİNSEL OLARAK ALGILAMADIM

Ardından müşteki anne A.T., eşinin alkol problemi olduğunu ifade ederek, “Kızım anaokuluna başladığında cinsel eğitim verdiklerinde bana ‘babam beni dudağımdan öptü’ diyordu. Cinsel olarak algılamadım. Eşime de yapmaması gerektiğini söyledim” dedi. Anne, kızının istismar edildiği başka olaylar da yaşandığını belirtti.

Olay sonrası kızının “Anne ben sana babamın beni taciz ettiğini söylüyorum beni anlamıyorsun” dediğini ifade eden anne, sanığın çocuğuna ‘Anne söyleme’ diye tembihlediğini de ileri sürdü. Ayrıca sanığın mesaj yoluyla çocuktan özür dilediği de dava dosyasında yer aldı.

İSTİSMARA UĞRAYAN ÇOCUK: KARDEŞİMİN DE AYNI ŞEYLERİ YAŞAMASINI İSTEMEDİM

Ardından şu an 12 yaşında olan A.K. psikolog eşliğinde canlı yayın ile salona bağlandı. Çocuk, ilk eylemlerin 5-6 yaşlarında olduğunu hatırladığını ifade ederek özel bölgesine dokunulduğunu iddia etti. Ardından benzer bir eyleme daha maruz kaldığını ifade etti. Çocuk, şikayetçi olmaya nasıl karar verdiğinin sorulması üzerine, “Kardeşimin de aynı şeyler yaşamasını istemediğim için şikayetçi olmak istedim” diye konuştu.

TUTUKLULUĞU DEVAM EDECEK

Babanın avukatı, müvekkilinin ağır psikolojik ilaçlar kullandığını ve cezai ehliyetinin değerlendirilmesini talep etti. Tekrar söz verilen sanık, “10 aydır tutukluyum. Tahliyemi istiyorum. Psikolojik tedaviler gördüm. Tanısı konulan psikolojik rahatsızlıklarım bulunur” dedi.

Mahkeme heyeti, mağdur beyanlarının metin haline getirilmesine, sanığın psikolojik tedavi gördüğünü beyan ettiği tedavi evraklarının istenilmesine, evraklar geldiğinde sanığın ceza ehliyetinin olup olmadığına yönelik rapor istenmesine, sanığın Mayıs 2023 tarihinde Derince Eğitim Araştırma Hastanesi’ndeki tedavi evraklarının istenmesine ve tutukluluğun devamına karar verdi.

Etiketler kocaeli çocuk istismar