Çocuğu istismar davası: 24 yıl hapis istendi, 3 yıl 9 ay verildi

Bartın'da internetten tanıştığı 15 yaşındaki lise öğrencisine cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle yargılanan 21 yaşındaki Akın D. 3 yıl 9 ay hapis cezası aldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bartın'da sosyal medyadan tanıştığı 15 yaşındaki lise öğrencisine cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuksuz yargılanan Akın D. (21), hakkında karar verildi. Mahkeme 24 yıl hapsi istenen Akın D.'nin suçunun 'Çocuğun cinsel istismarı' kapsamında değil, 'Reşit olmayanla cinsel ilişki' suçu kapsamında değerlendirilmesine kanaat getirdi ve düşük ceza verdi. 

İddianameye göre geçen yıl lise 2'nci sınıf öğrencisi olan G.M., sosyal medyadan Akın D. ile tanıştı. Bir süre sonra Akın D., G.M.'yi bir eve götürerek istismarda bulundu. G.M., durumu okuldaki öğretmene, anlattı. Öğretmenin haber verdiği ailesi de şikayetçi olunca Akın D. gözaltına alındı.

Bartın Sulh Ceza Mahkemesi tarafından tutuklanan Akın D., 1 ay tutuklu kaldıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Akın D. hakkında, 'Çocuğun cinsel istismarı' suçundan 24 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Bartın Ağır Ceza Mahkemesi'nde olayın karar duruşması görüldü. DHA'nın haberine göre duruşmaya tutuksuz sanık Akın D., ailesi ve taraf avukatları katıldı.

Sanık avukatı, müvekkilinin G.M. ile zorla ilişkiye girmediğini her şeyin rızayla olduğunu belirterek, beraat talep etti. G.M.'nin avukatı ise olayın 'Çocuğun cinsel istismarı' olduğunu belirterek sanığın cezalandırılmasını istedi.

Mahkeme başkanının son sözlerini sorduğu Akın D. ise kendisinin değil G.M.'nin kendisiyle birlikte olmak için ısrarcı olduğu yönünde savunma yaptı ve suçlamaları reddetti. 

Mahkeme heyeti, olayın 'Çocuğun cinsel istismarı' kapsamında değil, 'Reşit olmayanla cinsel ilişki' suçu kapsamında değerlendirilmesine kanaat getirdi. Sanığın 'Reşit olmayanla cinsel ilişki' suçundan 3 yıl 9 ay hapisle cezalandırılmasına karar verildi. Sanığın adli kontrol hükümleri uygulanarak tutuksuzluk halinin devamına, kararın kesinleşmesiyle cezanın infaz edilmesine hükmedildi. (HABER MERKEZİ)