Çobana cinsel saldırıda bulunan iki sanığa hapis cezası: Şeytana uyduk

Konya'da bir keçi ve iki koyunu kaybettiği gerekçesiyle çobanı darp edip cinsel saldırıda bulunan sürü sahibi iki sanığa 14 yıl 8'er ay hapis cezası verildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Konya Beyşehir'de çobanlık yapan İ.B., 2022 yılının mayıs ayında bir keçi ve iki koyunu kaybetti. Sürü sahibi İ.K. ve H.O., İ.B.’den kaybolan hayvanların parasını ödemesini istedi. Çoban da bu parayı ödeyemeyeceğini söyledi. Bunun üzerine İ.K. ile ortağı H.O., İ.B.,’yi darp edip cinsel saldırıda bulundu.

DHA'nın haberine göre iki sanık, kadın giysisi giydirerek farklı zamanlarda cinsel saldırıda bulunmaya devam ettiler ve o anların videosunu da çektiler. Ayrıca H.O., çoban İ.B.’nin 12 Aralık 2023'e kadar yanında kalacağına, kalmaması durumunda da 20 bin ila 50 bin lira arasında para ödeyeceğini belirten bir belge de düzenleyip imzalattı.

Korkudan şikayetçi olmayan İ.K., cep telefonundaki bir arızayı gidermesi için arkadaşı M.O.'dan yardım istedi. M.O. arızayı gidermek için telefonu incelerken İ.K. ile H.O.’nun İ.B.’ye cinsel saldırıda bulundukları ana ait kamera kaydığını gördü. Bunun üzerine M.O., arkadaşları Ö.K., M.G.’yi çağırıp, İ.K. ve H.O.’yu darp edip ellerini bağlayıp jandarmaya teslim etti. İ.K. ile H.O., sevk edildikleri Beyşehir Sulh Ceza Hakimliği’nce tutuklandı.

İ.K. ve H.O. ise ifadelerinde İ.B. ile rızasıyla, 'şeytana uyarak' cinsel ilişki yaşadıklarını, şantaj yapmadıklarını, görüntüleri kimseyle paylaşmadıklarını, suçlamaları kabul etmediklerini söyledi.

Seydişehir Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın karar duruşmasında sanıklar İ.K. ile H.O. hakim karşısına çıktı. Mahkeme heyeti 2 kişiye ‘nitelikli cinsel saldırı’ suçundan 12’şer yıl, ‘iftira’ suçundan 1’er yıl, ‘özel hayatın gizliliğini ihlal’ suçundan ise 1 yıl 8’er ay hapis cezasını çarptırdı.

SANIKLARI DARP EDENLERE DE CEZA

Mahkeme, İ.K. ile H.O.’yu dövüp ellerini bağlayarak jandarmaya teslim eden ve aynı davada yargılanan M.O., Ö.K. ve M.G.’ye de ‘cebir tehdit ve hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçundan 4’er yıl 2’şer ay hapis cezası verdi. (HABER MERKEZİ)