CNN izleyen Fox takipçilerinin görüşleri değişmeye başladı

ABD'de sağcı çizgideki Fox News izleyicileri üzerinde bir araştırma yapıldı. Haftada 7 saat CNN izlemeleri için para verilen izleyicilerin bazı olaylara dair bakış açılarında değişimler yaşandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'de Cumhuriyetçi Parti'ye yakın yayın yapan popüler Fox News izleyicileri üzerinde yapılan akademik bir araştırmada bu izleyicilerin bir ay boyunca daha merkez çizgide yayın yapan CNN kanalını izlediklerinde, yaşanan olaylara dair görüşlerinin değişmeye başladığı tespit edildi.

Araştırma California Üniversitesi'nden Doçent Dr. David E. Broockman ve Yale Üniversitesi'nden Yardımcı Doçent Dr. Joshua L. Kalla tarafından yapıldı.

BBC Türkçe'deki habere göre, araştırmaya katılan 763 Fox izleyicisinin rastgele seçilen yüzde 40'lık bölümüne, haftada 7 saat CNN izlemeleri için saat başı 15 dolar para verildi. Araştırma 2020 yılının Eylül ayında yapıldı ve katılımcıların kanalı izleyip izlemediğinin tespiti için kendilerine ufak testler uygulandı.

Bir aylık süreç sonunda CNN izleyemeye başlayanların Covid-19, dönemin başkanı Donald Trump ve diğer Cumhuriyetçi partili vekillerle ilgili görüşlerinde değişimler olduğu görüldü.

Çalışmayı yapan akademisyenler "Düzenli Fox izleyicileri çok partizan olsa da 'medya diyeti' inançları, davranışları ve konuları kavrayışları üzerinde etkili oldu" sonucuna ulaştı.

Yale Üniversitesi'nden araştırmacı Yardımcı Doçent Dr. Joshua L. Kalla, çalışma bittikten ve saat başı 15 dolarlık ödeme sonlandırıldıktan sonra araştırma gurubundaki izleyicilerin Fox News izlemeye geri döndüklerini söyledi.

CNN ve Fox, Amerikan halkının haber almak için en çok izlediği kanalların başında geliyor ancak siyasi çizgileri çok farklı.

CNN, 1980 yılında Ted Turner tarafından kurulmuştu ve Warner Bros. Discovery şirketine ait. FOX ise Avustralya-ABD vatandaşı medya patronu Rupert Murdoch tarafından kuruldu. (HABER MERKEZİ)

Etiketler CNN Fox ABD Araştırma