Çipras: Gerginliği artırmanın Türklere de Yunanlara da faydası yok

Yunanistan'da ana muhalefet lideri Çipras, Ankara-Atina gerilimine ilişkin "Gerilimi yükseltmek ve uluslararası anlaşmalara şüphe düşürmek etkisiz, faydasız" tepkisi verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yunanistan'da 2015-2019 yıllarında başbakan olan Aleksis Çipras, Türkiye'yle artan gerilime ilişkin itidal çağrısı yaptı. 

Yunanistan gazetesi Kathimerini'nin haberine göre, ana muhalefetteki SYRIZA lideri Çipras, Rodos ve Symi adalarına ziyaretinde Ankara-Atina gerilimine değindi. Çipras, iki ülke arasında Münhasır Ekonomik Bölge ve kıta sahanlığıyla ilgili tartışmaların Lahey'de Uluslararası Adalet Divanı'nda çözülebileceğini belirtti.

Ana muhalefet lideri, "Gerilimi yükseltmek ve uluslararası anlaşmalara şüphe düşürmek etkisiz ve faydasız. Yunanistan egemenlik haklarını savunacak" dedi. Milliyetçiliğin her ülkede barışı ve demokrasiyi tehlikeye attığını savunan SYRIZA lideri, Türkiye'ye de "barışı desteklemeye devam etmeleri" için çağrı yaptı.

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, "Artık benim için Miçotakis bitmiştir" diyen Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, "Bir noktadan sonra konuşacağımızı düşünüyorum çünkü konuşmamız gerek. Kin tutmuyorum" yanıtı vermişti. Erdoğan ise Miçotakis'e "Şahsiyet yoksunu bir siyaset yapıyor" tepkisi vermişti. (DIŞ HABERLER)