Çıplak 'Amok koşucusu' gözaltına alındı

Avustralyalı Risby-Jones, Endonezya tatili sırasında çıplak bir şekilde koşup önüne çıkan kişileri yaraladığı iddiasıyla gözaltına alındı. Yerel halk, kaldığı tatil köyünü ateşe vermeye çalıştı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Endonezya'da kaldığı tatil köyünden çıplak bir şekilde koşmaya başlayan Avustralyalı Bodhi Mani Risby-Jones gözaltına alındı. Koşarken önüne çıkan bir balıkçıyı darp etmekle suçlanan Risby-Jones, 5 yıla kadar hapis cezası ile yargılanacak.

İngiltere'nin The Guardian gazetesinden Natasha May'in haberine göre, Sumata açıklarındaki Simeulue adasında 27 Nisan Perşembe günü, iddiaya göre sarhoşken yaşanan olayla ilgili açıklama yapan 23 yaşındaki Risby-Jones, o esnada 'kendinde olmadığını' ve 'neredeyse cin çarpmış gibi hissettiğini' söyledi. 

'TURİSTİN TAVRINA SİNİRLENEN YEREL HALK TATİL KÖYÜNÜ YAKMAYA KALKTI'

İddiaya göre, Moon Beach Resort'tan üzerinde hiçbir kıyafet olmadan çıktığı iddia edilen 23 yaşındaki Avustralyalı, ardından köyün anayolunda önüne çıkan insanları kovalamaya ve insanlara vurmaya başladı. Polisin açıklamasına göre, gece 1 sularında Lantik köyünden bir balıkçıyı da darp eden Risby-Jones, balıkçıyı ağır yaraladı. Balıkçının topuğunda oluşan yaraya 50'den fazla dikiş atıldığı ve vücudunda kırıklar olduğu bilgisi paylaşıldı. 

Risby-Jones'un kaldığı tatil köyünden çıkarken önüne çıkan bir güvenlik görevlisini de yaraladığı iddia edildi. Konuya ilişkin açıklama yapan polis, turistin tavırlarına öfkelenen yerel halkın tatil köyünü ateşe vermeye çalıştığını aktardı.

'ÜLKENİN EN MUHAFAZAKAR BÖLGESİ'

Bodhi Mani Risby-Jones ise konuya ilişkin açıklamasında, "Çok iyi bir duygu değildi. Kendimde değildim. Normalde çok iyi bir adamımdır" ifadelerini kullandı. Risby-Jones, olaydan önce sadece küçük bir bardak votka içtiğini, bir gün önce güneş çarpması yaşadığını ve olay sırasında üzerinde iç çamaşırı olduğunu söyledi. 

Öte yandan, olayın yaşandığı bölge ile ilgili açıklama yapan Endonezya Hukuku Profesörü Tim Lindsey, olayın meydana geldiği Aceh vilayetinin Endonezya'nın en muhafazakar vilayeti olduğunu ve burasının ülkenin ulusal ceza hukukuna paralel bir şekilde şeriat hukukunun bağımsız bir hukuk kaynağı olarak uygulanabildiği tek vilayet olduğunu belirtti. (DIŞ HABERLER)