Cinsel saldırı ile suçlanıyordu: Kevin Spacey, kefaletle serbest bırakıldı

Oyuncu Kevin Spacey, cinsel taciz ve cinsel saldırı suçlamasıyla hakim karşısına çıktı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - "American Beauty", "The Usual Suspects" ve "House of Cards"ta aldığı rollerle tanınan Amerikalı oyuncu Kevin Spacey, cinsel taciz ve cinsel saldırı suçlamasıyla İngiltere'nin başkenti Londra'da hakim karşısına çıktı. Beş ayrı cinsel suçtan yargılanan oyuncu, kefaletle serbest bırakıldı.

Anadolu Ajansı'nın aktardığı habere göre, Spacey'ye Westminster Sulh Ceza Mahkemesi'ne gelişinde avukatları ve iki polis memuru eşlik etti. Mahkeme esnasında Westminister Sulh Hakimi oyuncuya yöneltilen tüm suçlamaları okudu. Hakim, suçlamaları reddeden Spacey için kefaletle serbest bırakılma kararı verdi. 

Spacey, polisin soruşturma başlatmasının ardından geçen ay ABC kanalına yaptığı açıklamada, "En kısa sürede İngiltere'de gönüllü olarak mahkemeye çıkacağım ve kendimi bu suçlamalara karşı savunacağım. Masumiyetimi kanıtlayacağıma eminim" demişti.

NE OLMUŞTU?

Yaklaşık beş sene önce cinsel saldırı davasıyla gündeme gelen oyuncu Kevin Spacey, yeni taciz suçlamalarıyla bir kez daha hakim karşısına çıkması bekleniyordu. Davalardan birinin Spacey'nin 2005 yılında Londra’da geçen bir olay sonucunda olduğu belirtilirken, diğer davacı ise oyuncunun 2008 yılında kendisini taciz ettiğini iddia etti. 

Crown Prosecution Service, oyuncuya karşı 2005 yılından 2013 yılına kadar gerçekleşen taciz suçlamalarına ilişkin beş farklı dava açıldığını doğruladı. Crown Prosecution Service, davaları resmi olarak incelemeye alsa da, Spacey şu an İngiltere’de olmadığı için tutuklama sürecine resmi olarak devam edilemiyor. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)