Kevin Spacey, bir kez daha cinsel saldırı ile suçlandı

Oyuncu Kevin Spacey hakkında cinsel saldırı iddiasıyla suç duyurusunda bulunuldu. Oyuncunun İngiltere’de üç erkeği taciz ettiği gerekçesiyle dava edildiği belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yaklaşık beş sene önce cinsel saldırı davasıyla gündeme gelen oyuncu Kevin Spacey, yeni taciz suçlamalarıyla bir kez daha hakim karşısına çıkacak. Davalardan birinin Spacey'nin 2005 yılında Londra’da geçen bir olay sonucunda olduğu belirtilirken, diğer davacı ise oyuncunun 2008 yılında kendisini taciz ettiğini iddia etti. 

Kayıp Rıhtım'ın New York Times'tan aktardığı habere göre, Crown Prosecution Service, oyuncuya karşı 2005 yılından 2013 yılına kadar gerçekleşen taciz suçlamalarına ilişkin beş farklı dava açıldığını doğruladı. Crown Prosecution Service, davaları resmi olarak incelemeye alsa da, Spacey şu an İngiltere’de olmadığı için tutuklama sürecine resmi olarak devam edilemiyor. 

Metropolitan Polisi’nin araştırmaları sonucuna göre, davaların Spacey’nin Londra’da Old Vic tiyatrosunda yönetmenlik yaptığı 2004 ve 2013 yılları arasına denk geliyor. Old Vic Tiyatrosu da ayrı bir araştırma ile suçlamaları araştırdığını duyurdu. Raporda Spacey’nin tiyatro bünyesinde artistik yönetmen olarak çalıştığı 11 yıl boyunca, "konumu ile özellikle genç çalışan ve genç oyuncuların üzerinde baskı kurarak onların durumla ilgili konuşmalarını engellediği" söyleniyor. Bununla birlikte raporda, suçlamaların tek tek doğrulanmadığı da belirtildi.

'HOUSE OF CARDS' DİZİSİNDEN ÇIKARILMIŞTI

Spacey, 2016 yılında 11 yaşındaki bir erkek çocuğuna cinsel istismar suçlaması nedeniyle Netflix yapımı "House of Cards" dizisinden çıkarılmıştı. Davalar Spacey’nin lehine sonuçlanmış ve oyuncu, cinsel istismar ile uygunsuz davranış suçlamalarından aklanmıştı. 2019 yılında da tarafına yapılan bütün suçlamalar düşürülmüştü.